Allan Gaarde (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Allan Gaarde (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Gaarde: - Rösler hadde fått slag

Allan Gaarde mener overgangen fra Viking til danske Vejle er stor.

- Uwe Rösler ville fått slag om han hadde sett hvordan vi spiller, sier Viking-fansens tidligere yngling.

Dansken Allan Gaarde forlot i januar Viking til fordel for Vejle i hjemlandet etter fire sesonger i Stavanger-klubben.

Veteranen var nylig i Stavanger for å ta med seg det siste flyttelasset.

Scoret to mål på fire kamper
De siste ukene har han deltatt på Vejle BKs treningsleir i Fort Lauderdale, Florida. Gaarde har scoret to mål og spilt fire kamper for danskene siden han forlot Viking i januar, skriver Viking på sine hjemmesider.

Gaarde innrømmer at han fikk seg et lite sjokk etter overgangen til den danske klubben.

- Det er mye friere i Danmark. Her er alt mer styrt rundt laget, og litt løsere tøyler hadde kanskje vært fint, både under og mellom treningene. En blanding av Vejle og Viking ville være bra. Samtidig har Vejle mye å lære av Viking på det organisatoriske området, sier han til Vikings hjemmeside.

TILBAKE I SOLEN: Allan Gaarde var nylig på treningsopphold sammen med sine nye lagkamerater i Vejle i Florida.  (Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX)
TILBAKE I SOLEN: Allan Gaarde var nylig på treningsopphold sammen med sine nye lagkamerater i Vejle i Florida. (Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX)

Den danske giganten - som totalt fikk med seg 110 kamper og scoret 26 mål i sin tid i Viking-trøye - ser store fotballmessige forskjeller i sin nye klubb.

- Ja, jeg tror Uwe Rösler ville fått hjerteslag om han hadde sett hvordan vi spiller. Vi holder mye mer på ballen, spiller på tvers, lar ballen gå via keeperen, mener Gaarde.

Liker å ha ballen
Gaarde er en større tilhenger av ballbesittelse enn det som kanskje er tilfellet i norske klubber.

- Jeg er glad i å ha ballen. Men også her er en kombinasjon den beste. Kanskje skulle de to klubbene utveksle trenere i 14 dagers tid. Det ville vært show, sier Gaarde