torsk
torsk

Geir Skeies torsk

Vinneren av Bocuse d'Or gir deg sin gulloppskrift!

Ovnsbakt torsk med tomatsaus:

Ca 700 g torskefilet (loins), skinn og benfri

Ca 1 ts salt

1 fedd hvitløk

Ca 1 dl olje

Del torsken i porsjonsbiter og dryss med salt.
La fisken ligge med salt i 20 min.
Legg torskebitene i et ildfast fat.
Del hvitløk i skiver og legg over.
Hell over olivenolje.
Bak i varm ovn, 150 oC i 8 - 10 min.

Tomatsaus:

6 sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

2 ss tomatpurè

1 boks hermetiske tomater

Salt,pepper

Rens og del sjalottløk i to.
Finhakk hvitløk.
Surr i olivenolje til løken er blank.
Tilsett tomatpurè og la surre i 2 min.
Tilsett de hermetiske tomatene.
Kok opp og la trekke i 30 min.
Smak til med salt, pepper.

Kryddertorsk og brandad:

Ca 300 g torsk

Salt

Skall av 1/ 2 sitron

1 fedd hvitløk i skiver

1 ts hel fennikel

1 ts hel koriander

2 dl olivenolje

8 - 10 mandelpoteter

2 fedd hvitløk

Ca 1 1/ 2 dl olivenolje

Legg sitronskall, fennikel og koriander i en tørr panne og stek forsiktig i ca 1 min.
Tilsett olje og la det trekke i ca 5 min.
Legg torsken i et ildfast fat, hell over krydderoljen.
Bak i stekeovn 150 oC ca 8 - min.
Skrell og kok potetene møre i usaltet vann sammen med hvitløk.
Hell av kokevannet.
Mos potetene sammen med den bakte torsken.
Smak til med salt og pepper.

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no