merkelige prevansjonsmiddel
merkelige prevansjonsmiddel

Merkelige prevensjonsmidler

Krokodillebæsj, sitron og cola har tidligere vært brukt mot graviditeter. Se topp ti-listen her!

Gjennom tidende har kvinner prøvd å forhindre graviditeter. Det skofter ikke på fantasi når man tar en kikk på de forskjellige metodene som har vært prøvd ut gjennom flere årtusen.

Nettstedet cracked.com har rangert de merkeligste prevensjonsmidlene. Nedenfor finner du topp ti-listen over de pussigste tiltakene.

mår
mår

10. Baller fra mårdyr

I middelalderen i Europa knyttet kvinner mårdyrtestikler rundt bena sine. Datidens trollmenn mente nemlig at mårtestikler kunne forhindre befruktning. Eksempler på dyr i mårdyrfamilien er ilder, røyskatt og mink. Sannsynligvis er dette et meget effektivt prevensjonsmiddel fordi menn mister lysten når de støter på kvinner med testikler mellom bena.

krokodille
krokodille

9. Krokodillebæsj

Menneskene som levde i oldtidens Egypt var de første som oppdaget at graviditet kan forhindres ved å danne en for for «barriere» i underlivet. De kvinnelige egyptere brukte derfor en pessarliknende gjenstand laget av krokodilleavføring og honning i «pølsebua». Pessar brukes fremdeles, men nå er lateks og silikon mer populært.

brennevin
brennevin

8. Pulveriserte bevertestikler i brennevin

På 1600-tallet fant indianere i Canada ut at testikler fra små hårete dyr egnet seg flott som prevansjonsmiddel. De la derfor finmalte og pulveriserte bevertestikler i hjemmebrent som kvinnen skulle drikke. Med tanke på at beverballehjemmebrent-ånde sannsynligvis er nokså «turn off», var dette trolig et bra prevensjonsmiddel.

kvikksølv
kvikksølv

7. Shots av kvikksølv

For flere tusen år siden i Kina, kom noen på at man kunne drikke kvikksølv som prevensjon. Kvinnen skulle ta seg et par slurker med kvikksølv rett etter sex, dette skulle sette en stopper for all befruktning. Den gangen var kvikksølv regnet som en kur for nesten alt. Likevel førte dette til sterilitet, hjerneskader og nyresvikt. Det er kanskje derfor det bare brukes i termometer i dag.


pessar
pessar

6. Pessar av gull og sølv

For et par tusen år siden var pessar et flittig brukt prevensjonsmiddel blant kvinner. Men kvaliteten var forskjellig innenfor de ulike samfunnsklassene. Mens de fattige hadde pessar laget av oljet papir og bivoks, tydde de rike til pessar laget av gull og sølv.

innvoller
innvoller

5. Dyreinnvoller

Kondomer ble ikke funnet opp på et nachspiel etter et bursdagsbessøk med mange ballonger. Dyreinnvoller ble tatt i bruk lenge før lateks, og den første kondomen som ble tatt i bruk var en grisetarm. Om ikke det å putte tissen inn i en tarm var ekkelt nok, skulle man dyppe den i lunken melk før bruk. Kanskje ikke så sexy forspill?

opium
opium

4. Opiumpessar

På den indonesiske øya Sumatra fant befolkningen ut at opium har flere bruksområder enn bare rus. Den kunne også forhindre svangerskap. Bruksanvisningen var enkel: Kvinnene tok en klissete klump med opium og dyttet den fint opp i «fornøyelsesparken».

Sitron
Sitron

3. Sitroner

På 1700-tallet innsåg folk at tørkede testikler og harde metaller ikke hadde noe i underlivet å gjøre. En oppfinsom person (mann?) fant derfor ut at en halv sitron fungerer fint som pessar. Selv om oppfinneren kanskje ikke var klar over det, dreper faktisk sitronsaften spermen i tillegg. Det beste er at sitronen - i likhet med kvinner, kommer i forskjellige størrelser. Dermed kan alle finne en som passer. Avgårde til fruktdisken kvinner!

bøtte
bøtte

2. Vann fra smeden

I det gamle Hellas fant man ut at det å drikke skittent, giftig vann fra smeden var bra for å hindre uønskede graviditeter. Vannet som smeden brukte for å avkjøle metallene de hadde jobbet med inneholdt mye bly - som faktisk var anerkjent som prevensjonsmiddel helt opp til første verdenskrig.

Blyvannet førte til mange nevrologiske problemer, kvalme, nyresvikt, slag, koma, og i verste fall død. Men hva gjorde vel det når det kunne forhindre en graviditet?

coke-coca cola
coke-coca cola

1. Coca-cola

Inntil nylig trodde enkelte kvinner at cola hadde samme effekt som angrepillen. Colaen ble ikke drukket, men brukt til å skylle livmoren med etter samleie. Kullsyren og søtstoffene ville hindre en eventuell befruktning var det sagt. For de som ønsker å holde linjen (og ikke bare med tanke på kalorier) er trolig angrepillen fremdeles det beste.

Finn flere ubrukelige fakta på waschera.no