FÅR SPARKEN: Pompey karrieren ble heller kort for Tony Adams.  (Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS)
FÅR SPARKEN: Pompey karrieren ble heller kort for Tony Adams. (Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS)

Tony Adams fikk sparken

Portsmouth bekrefter at manager Tony Adams har fått sparken.

På sine hjemmesider opplyser Premier League-klubben mandag at Tony Adams har fått sparken med umiddelbar virkning sammen med førstelagstrener Jonny Metgod.

- En vanskelig avgjørelse
- Det har vært en vanskelig avgjørelse. Tony har jobbet knallhardt for å forsøke å snu trenden. Han er høyt respektert og verdsatt både som fotballspiller og manager, og var en stor årsak til vår FA-cuptriumf i fjor. Vi ønsker å takke både ham og Tony for deres bidrag og ønsker dem all lykke i fremtiden, skriver Pompey på sine hjemmesider.

Trener for ungdomslagene, Paul Hart, overtar som hovedmanager på midlertidig basis frem til en ny, permanent manager er på plass.

Tidligere Chelsea-manager Avram Grant nevnes som den heteste etterfølgeren til Adams. Daily Mail skriver at også Sven Göran Eriksson er aktuell som den tidligere stopperkjempens erstatter.

- Måtte gjøre noe
- Klubbens ambisjoner er å fremdeles være i den øverste divisjonen og vi føler en ansettelse av en ny manager vil gi oss en mulighet til å innfri dette mallet. Paul Hart kjenner klubben vår veldig godt etter å ha kommet hit for to år siden, og er meget respektert for sine egenskaper som manager, heter det i pressemeldingen fra Pompey.

Avram Grant  (Foto: DANIEL HAMBURY/EPA)
Avram Grant (Foto: DANIEL HAMBURY/EPA)

Tony Adams overtok Portsmouth etter Harry Redknapp i fjor høst. Men ni kamper på rad uten seier har sørget for at Pompey nå bare er ett poeng over nedrykksstreken.

Et ydmykende 0-2-tap for Swansea i FA-cupen smakte heller ikke noe særlig for den regjerende mesteren.

PS: Tony Adams har også vært manager i Wycombe uten særlig suksess. Kun 12 av 53 kamper endte med seier.