United refses: – Helt forferdelig dårlig

Ole Gunnar Solskjærs solide bortestatistikk fortsetter – uten at han er særlig fornøyd av den grunn.

Crystal Palace-Manchester United 0-0

Forrige gang hans Manchester United tapte en bortekamp i ligaen, var mot Liverpool i januar i fjor. Siden hadde de spilt 20 bortekamper uten å tape.

Kampen mot Crystal Palace ble den 21.

– Det er en imponerende prestasjon. Samtidig har det vært en skuffende kveld for Manchester United, sa TV 2s Øyvind Alsaker fra kommentatorboksen.

Skuffet Solskjær

Solskjær er ikke fornøyd, verken med spill eller resultat.

– Det er skuffende. Vi er bare litt «off». Når du er «off», og om du ikke spiller på ditt beste, vinner du ikke kamper, sier kristiansunderen til Sky Sports.

Han er særlig misfornøyd med at spillerne hans rotet ballen bort gang på gang. I tillegg hadde Manchester United bare ett skudd på mål. Nå har de spilt 0-0 tre ganger på rad i alle turneringer.

På spørsmål fra TV 2 om han er bekymret for utviklingen, svarer han:

– Man er ikke fornøyd når man ikke skaper nok sjanser til å vinne. Det har vært en uke uten scoringer, og noen ganger virker tre kamper mye uten å score. Vi har ikke sluppet inn heller, men av og til kommer det en sånn uke i løpet av en sesong. Det er en liten bekymring, selvfølgelig, men jeg vet at guttene gir det alt de har. Vi må finne tilbake til den kvaliteten vi vet vi kan ha.

Slaktes av ekspertene

TV 2s fotballeksperter stemmer i. Etter kampen viste Erik Thorstvedt frem en rekke klipp han kalte for «et skrekkabinett», og siktet til de mange enkle feilene.

– Jeg synes nesten det gjør vondt å sitte her og slakte dem. Det er så åpenbart at dette er helt forferdelig dårlig. Det er bare ett håp, og det er at det bare var denne matchen, sa den tidligere Premier League-keeperen.

– Det er så mye feil og rare ting, konkluderte han.

Thorstvedt fikk støtte av Erik Huseklepp.

– Det er ufattelig mange rare ting. De møter ikke et lag som presser dem veldig hardt, heller. De var ikke til å kjenne igjen, sa han.

– Ikke godt nok

De røde djevlene åpnet slurvete i tåkehavet på Selhurst Park. Så hadde de en liten god periode tidlig i første omgang, men avslutningene ble enten avverget av en god Vicente Guaíta eller skutt utenfor.

Ole Gunnar Solskjærs menn var uansett et godt stykke unna toppnivået før hvilen.

– Ikke godt nok, var dommen fra Thorstvedt i pausen.

Taper terreng til City

Andre omgang fortsatte i samme spor. De røde djevlene slet med å skape sjanser mot et kompakt Palace-lag. Like før full tid spilte hjemmelaget seg til en kjempesjanse, men keepervikar Dean Henderson stoppet Patrick van Aanholts forsøk med en god benparade.

– Det er en redning som kan bety mye for karrieren. Det er ekstremt viktig for ham å redde poeng for egen klubb, sa Thorstvedt.

Manchester United har nå spilt uavgjort fem ganger i løpet av de sju siste kampene i ligaen. I løpet av perioden har de tapt mye terreng til suverene Manchester City. Avstanden er på 14 poeng.

Søndag møtes byrivalene. Gigantoppgjøret ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 17.30.

Relatert