Thomas Drange  (Foto: Tove Lise Mossestad/)
Thomas Drange (Foto: Tove Lise Mossestad/)
Thomas Drange   Fyllingen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Thomas Drange Fyllingen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

- Et langt skritt mot seriemesterskapet

Fyllingen slo Haslum 28-19 på bortebane og kjenner lukten av seriegull.

Norges for tiden to beste håndballag fulgte hverandre som skygger i starten på kampen, men etter en frekk straffescoring fra Henrik Westgaard og et sjeldent angrepsbesøk av forsvarsspiller Håvard Mamelund gikk Haslum opp i 9-6 etter 13 minutter.

5-1-forsvar snudde kampen
Haslum ledet også 12-9, men Fyllingen la om fra 6-0 forsvar til 5-1 og det var det tydelig at Haslum hadde stor problemer med å løse. Situasjonen ble ikke bedre av at hjemmelagets solide linjespiller, Einar Sand Koren måtte få legebehandling i over ti minutter på benken etter dypt kutt i haken.

Anført av en god Magnus Dahl mellom stengene og strekspiller Andreas Gjeitrem, gikk Fyllingen fra 9-12 til ledelse 15-13. Fyllingen var foran med 17-14 til pause.

Romaproff på tribunen
En skadet John Arne Riise på Norges-besøk hos tidligere Haslum-spiller, Fredrik Dyve, fikk se Fyllingen rase ifra i starten av andre omgang. Fem mål på rappen og 22-14.

Dahl stengte buret
Unge Magnus Dahl fortsatte med strålende målvaktspill og det gikk over åtte minutter før Haslum reduserte til 15-22 ved Magnus Nørstebø. Rødtrøyene fra Bærum fikk Fyllingen litt ut av flytsonen, men hver gang de hadde muligheten til å komme fire mål bak stengte Magnus Dahl buret. Samtidig prikket VM-farer Thomas Drange inn noen susere fra høyrebacken.

Nærmer seg seriegull
Og det fortsatte han med og ble kampens suverene toppscorer med 10 mål. Fyllingen hadde full kontroll mot slutten og trygget ledelsen i Postenligaen med en solid seier 28-19.

- Dett er er en meget god 'søknad' på seriemesterskapet, men ingenting er avgjort, sa 10-målsscorer Thomas Drange som skrøt av målvakt Magnus Dahl.

Keeperhyllest
- Med den 2.-omgangen til Magnus ble det lettere en forventet mot Haslum, sa Fyllingens landslagsspiller til TV 2 Sporten før han løp ned i garderoben for synge seierssangen med resten av Fyllingen-spillerne.

Keepertalentet synes det var gøy å levere varene i en så viktig kamp.

- Moro og meget viktig seier, så en smørblid målvakt Magnus Dahl til TV 2 Sporten etter kampen.

Skrur ned forventningene
Fyllingens svenske trener, Anders Fältnes, forsøkte imidlertid å skru ned forventningene til laget sitt.

- Vi er ikke seriemester ennå, men denne seieren her betyr jo i realiteten at vi er fire poeng foran Haslum fordi vi nå har dem på innbyrdes oppgjør, sa en meget fornøyd Fyllingen-trener Anders Fältnäs.

Skuffet bortelag
Hjemmelaget var misfornøyde med måten de fremsto i kampen.

- Nå blir det veldig vanskelig for oss å ta igjen Fyllingen, men de vant fortjent, sa en skuffet Einar Sand Koren. Haslum-spilleren var spesielt oppgitt over hvor svake hjemmelaget var angrepsmessig.

Etter søndagens seier topper Fyllingen Postenligaen tre poeng foran Haslum og Drammen.

Øvrige resultater fra dagens kamper i Postenligaen:

Nærbø - Follo 21 - 24

Drammen - Stavanger 28 - 28

Elverum - Runar 26 - 22

Haugaland - Stord 31 - 25

Sandefjord - Bodø 35 - 32