Marian Cozma  (Foto: MARKO DJURICA/REUTERS)
Marian Cozma (Foto: MARKO DJURICA/REUTERS)

Myrhol i sjokk etter knivdrap

Bjarte Myrhols arvtaker i ungarske Veszprém ble drept.

Ungarn er i sjokk etter at den rumenske linjespilleren Marian Cozma (26) ble knivdrept på et utested i den lille byen Veszprém.

- Tragisk
Den norske landslagsspilleren Bjarte Myrhol, som spilte i Veszprém i én sesong, er i sorg etter å ha blitt servert den tragiske nyheten tidligere i dag.

- Det er en eneste stor tragedie. De jeg har snakket med i byen er i sjokk. Det er jeg også, fordi jeg vet hvor mange som blir berørt av dette. Det hele er utrolig trist, sier en tydelig preget Myrhol til TV 2 Sporten.

- En livlig gutt
Myrhol har brukt dagen til å få med seg utviklingen i den tragiske saken.

- Jeg har forsøkt å ringe noen av spillerne, men har ikke fått tak i noen. Men jeg har snakket med noen venner som er sterkt tilknyttet klubben. Dette er noe som berører hele den lille byen, forteller Myrhol.

En by i sorg - se video i vinduet øverst.

Bjarte Myrhol kjente ikke Marian Cozma personlig, men har snakket med han noen ganger. Da Myrhol dro til tyske Nordhorn var det 210 cm høye Cozma som ble hentet inn som hans erstatter i Veszprém.

- Jeg kjenner han som en livlig gutt og en god håndballspiller.

Bjarte Myrhol  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Bjarte Myrhol (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Skulle feire fødsel
Ifølge Myrhol var flere spillere ute for å feire at en av spillerne hadde blitt pappa, da det kom en gjeng fra en annen by og spolerte festen.

- Jeg kan ikke tenke meg noe mer tragisk enn dette. Jeg har blitt fortalt at spillerne var ute og feiret at en av spillerne var blitt far. Da skal det ha kommet en gjeng på 15-20 personer utenbys fra. De skal ha trakassert en av servitørene der. Slik jeg tolker det skal håndballgutta forsøkt å hjelpe til. Da skal Cozma ha blitt tatt med utenfor der han ble stukket i hjertet, sier Myrhol.

Lagkamerat stukket i ryggen
Også den kroatiske målvakten Ivan Pesic (23) ble rammet av knivdesperadoen. Pesic skal ha blitt stukket i ryggen da han forsøkte å komme lagkameraten til unnsetning. Pesic måtte fjerne en nyre på sykehuset, men slapp unna med livet i behold.

Serbiske Zarko Sesum ble sparket bevisstløs i opptrinnet. Han ble sendt til sykehus for undersøkelser av hodeskallen, men er utenfor livsfare.

Minnestund
Håndballbyen med drøye 60 000 innbyggere er nå i sorg over å ha mistet en av klubbens store spillere. Flere har oppsøkt ulykkesstedet i løpet av dagen og tent lys og lagt ned blomster.

- Vezsprém er en liten by der alle kjenner alle. Derfor er det ekstra overraskende at noe slikt skulle skje der, sier Myrhol.

Klubben skal i løpet av kvelden avholde minnestund for Cozma utenfor klubbens nye idrettshall.

Light candles and a photograph of Romanian handball player Marian Cozma are pictured at the crime site in Veszprem on February 8, 2009.  (Foto: ISTVAN VOROS/AFP)
Light candles and a photograph of Romanian handball player Marian Cozma are pictured at the crime site in Veszprem on February 8, 2009. (Foto: ISTVAN VOROS/AFP)