FK Haugesund  (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX)
FK Haugesund (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX)

Haugesund sier nei til grasrotandelen

FK Haugesund vil ikke stjele fra breddeklubbene.

Fra 1. mars 2009 kan du som spiller hos Norsk Tipping bestemme hvilket lag eller forening i lokalmiljøet som skal motta inntil fem prosent av det beløpet du spiller for.

Det betyr at dersom du velger å støtte FK Haugesund, så vil klubben motta Grasrotandelen av det du har spilt for så langt i 2009. Har du for eksempel spilt for 100 kroner på Lotto eller Tipping, vil Norsk Tipping gi 5 kroner til FKH. Men FKH har takket nei til den såkalte Grasrotandelen.

- Grasrotandelen bør gå til grasrota, ikke til profesjonelle toppklubber. Det er FKH sin oppfatning, sier daglig leder i FKH, Eirik Opedal, til klubbens hjemmeside.

- FKH henter allerede en god del sponsormidler fra næringslivet i regionen. Det ville vært feil av klubben å grafse i dette "grasrot" fatet. Breddeklubbene i distriktet har mer bruk for disse inntektene til bruk for trening av barn og unge. Det vil i neste omgang gagne FKH med gode lokale spillere. Uten midler i breddefotballen stopper vi det første leddet i kjeden i produksjonen av unge nye spillere som en dag kan spille for FKH, sier Opedal.