Mathis Olimb  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Mathis Olimb (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Olimb  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Olimb (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Brakk ankelen i norsk hockeysuksess

Mathis Olimb brakk ankelen da Norge slo Frankrike 3-2.

Norge topper nå kvalifiseringsgruppa etter kveldens seier mot Frankrike, og er på god vei mot neste års OL. Et lite skår i gleden var at Mathis Olimb brakk ankelen.

- Tragisk for Mathis. Sannsynligvis går også VM i vasken. Han er en viktig spiller for laget. Han er ung og på vei framover, sier landslagstrener Roy Johansen.

Til legevakten
Uhellet skjedde i siste periode. Olimb falt mot vantet etter en duell og fikk en fransk spiller over den venstre ankelen.

Olimb ble sendt til legevakten sammen med landslagslege Ole Fosse. Etter røntgenundersøkelsen opplyste Fosse til NTB at det er brudd, og at Olimb ble sendt videre til Ullevål universitetssykehus for operasjon.

Superrekken slo til
Igjen var det superrekken med Patrick Thoresen og Tore Vikingstad som reddet Norge. Vikingstad styrte inn et skudd fra Thoresen 17 minutter ut i første periode. I midtperioden utlignet Frankrike, før Vikingstad slo til igjen. Modo-proffen Per Åge Skrøder stod for assisten.

Like etterpå økte Morten Ask Norges ledelse til 3-1. Frankrike fikk et trøstemål i tredje periode. Norge kvalifiserer seg for OL med uavgjort mot Danmark i siste gruppespillkamp.

Før den tid skal Norge spille VM i Sveits. Mesterskapet begynner i slutten av april. Der er Norge i gruppe med Finland, Tsjekkia og Danmark.