Yankees (Foto: Chris McGrath/AFP)
Yankees (Foto: Chris McGrath/AFP)
Rodriguez (Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS)
Rodriguez (Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS)

Rodriguez tatt for anabole steroider

Verdens best betalte baseballspiller ble tatt for anabole steroider i 2003.

Alex Rodriguez ble kåret det den mest verdifulle baseballspilleren i American League i 2003, og han vant også home run-tittelen det samme året.

Ifølge Sports Illustrated skal «A-Rod» ha testet positivt på to forskjellige anabole steroider i rekordåret.

Testet anonymt
Fram til 2003 var det ikke dopingtester i baseball. Grunnen var at "det fantes ikke doping i baseball". Men etterhvert som mistankene begynte å dukke opp, bestemte MLB (ligaen) seg for, i samarbeid med spillerorganisasjonen, å gjennomføre anonyme tester for å finne ut hvor stort dopingproblemet var. Resultatene skulle hemmeligholdes, og om noen spillere testet positivt skulle det ikke få konsekvenser - dette var kun for å kartlegge.

Spillernes tester ble oppbevart et sted - dataene om testene ble oppbevart et annet sted - alt i koder slik at spillerne skulle forbli anonyme. Disse testene viste at vanvittige fem prosent av spillerne i Major League var dopet. En av dem var Rodriguez.

De siste årene har man startet etterforskining av det beryktede BALCO-laboratoriet. Baseballstjerner som Barry Bonds og Roger Clemens er avslørt. Rodriguez var mannen som skulle bevise at det gikk an å bli en baseballprofil uten å jukse. Nå er også han tatt med buksene nede.

Vil ikke uttale seg
Rodriguez vil ikke uttale seg om dopingsaken. Spillerorganisasjonen MLBPA vil verken bekrefte eller avkrefte avsløringen.

- Det vil stride mot rettsforføyningen, sier organisasjonen i en pressemelding.

Rodriguez benekter
33-åringen har alltid benektet at han har brukt anabole steroider, seinest i et intervju med 60 minutes i 2007.

Rodriguez er utvilsomt den største stjerne i amerikansk baseball. I 2007 skrev han under på en tiårskontrakt med New York Yankees verdt 275 millioner dollar.

A-Rod står med 553 home-runs så langt i karrieren - kun fire spillere står med flere home-runs. I avtalen hans med Yankees får han seks millioner dollar for hver gang han passerer en av dem. For øyeblikket ligger Willie Mays (660), Babe Ruth (714), Hank Aaron (755) og Barry Bonds (762) foran Rodriguez.