Aksel Lund Svindal  (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)
Aksel Lund Svindal (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)
Aksel Lund Svindal  (Foto: JOE KLAMAR/AFP)
Aksel Lund Svindal (Foto: JOE KLAMAR/AFP)
 Aksel Lund Svindal  (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS)
Aksel Lund Svindal (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS)
Aksel Lund Svindal  (Foto: LEONHARD FOEGER/SCANPIX)
Aksel Lund Svindal (Foto: LEONHARD FOEGER/SCANPIX)

- Så vidt jeg kom i mål

Tåke og tekniske feil ødela for Aksel Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal innfridde ikke forventningene i dagens utforrenn og plasserte seg på 11. plass, 1.70 bak John Kucera, som vant rennet.

- Helt rock n' roll
Dermed klarte ikke den regjerende VM-mesteren i disiplinen å gjenskape resultatet fra Åre i 2007. Lund Svindal deppet likevel ikke over løpet.

- Det ble helt rock n' roll i dag og jeg var ekstremt sliten underveis. Det var bare så vidt jeg kom til mål, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

Vanskelige forhold
Lys- og værforholdene var varierende, noe som gjorde det vanskelig for kjørerne. Bode Miller og Aksel Lund Svindal på startnumrene 19 og 20 fikk svært vanskelige lysforhold ettersom tåke la seg på toppen. Lund Svindal tapte mye tid i det vanskelige tåkepartiet og kom aldri inn i rytmen. Flere feil nedover i løypen ga nordmannen en beskjeden plassering.

- Hvor mye så du underveis? Du ser ålreit, men det blir mindre kontraster. Man ser ikke underlaget så godt og når det blir så urolig og vanskelig som i dag så får det litt utslag så det var en liten tåkedott som avgjorde dette her, sier Lund Svindal.

Lysforholdene spilte sterkt inn på resultatlisten. Mange av løperne som valgte et tidlig startnummer hevdet seg i toppen, deriblant vinneren Kucera.

Ble holdt igjen
Rennledelsen valgt å ta en pause i rennet før Lund Svindal skulle kjøre. Det var en utfordring for nordmannen.

- Man skjønner at sikten ikke er den beste når de begynner å holde meg igjen på toppen. Først sier vent 30 sekund, så ett minutt, så tre og da skjønner man at det er været som skaper problemer. Da skjønner man at de som leder har vært heldige og da må man gi alt siden det da har vært en fordel å starte tidlig.

Omkjøring for Walchhofer
Østerrikeren Michael Walchhofer startet på startnummeret etter Lund Svindal. Rennledelsen ville egentlig vente med å slippe Walchhofer av gårde, men en kommunikajonssvikt førte til at han ble sendt utfor. Dermed fikk han lov til å kjøre på nytt.

Walchhofer kjørte seg opp fra tolvte til niendeplass, men senere kom meldingen fra arrangøren om at Walchhofers omkjøring likevel ikke blir tellende.

Kanadisk seier
Kanadieren John Kucera startet i tidlig startposisjon og klarte å vinne rennet. Det er den første mannlige kanadieren som vinner gull i alpin-VM. Fra før har han kun en syvendeplass i verdenscupen som best.

Gårsdagens bestemann på trening, Didier Cuche, var nære ved å slå tiden til Kucera, men kom i mål fattige fire hundredeler bak.

Til tross for at han var langt fra pallplass er ikke Lund Svindal veldig skuffet.

- Dette går veldig fort over.

John Kucera  (Foto: LUCA BRUNO/AP)
John Kucera (Foto: LUCA BRUNO/AP)

Topp tre:

1. John KUCERA CAN 2:07.01

2. Didier CUCHE SUI 2:07.05

3. Carlo JANKA SUI 2:07.18

--

11. Aksel Lund SVINDAL NOR 2:08.71