Bode Miller  (Foto: ENRICO SCHIAVI/AP)
Bode Miller (Foto: ENRICO SCHIAVI/AP)

Bode har blitt snill gutt

Amerikaneren har unngått skandaler etter Åre.

Den amerikanske alpinisten Bode Miller er kjent for å havne i medienes søkelys med både positivt og negativt fortegn.

Rebellen Bode
Amerikaneren blir av konkurrentene hyllet som et rått skitalent, men er har lenge vært kjent for å leve et utsvevende liv utenfor alpinbakken.

I 2006 avslørte han på 60 minutes at han har kjørt renn i beruset tilstand, mens han i VM i Åre i 2007 ble observert med drinker i hånden ut i de små timer.

Les også: Lund Svindal sviktet i tåka

Fokusert etter Åre
Etter å ha opplevd sportslag fiasko i Åre startet Miller en mer seriøs linje. Han takket nei til å trene med det amerikanske landslaget og valgte satse på et eget lag. Sammen med sin personlige trener og mentor John McBride og sin onkel Mike Kennedy startet han «Team America» sommeren 2007.

Siden har skandaleoppslagene uteblitt, mens Bode har funnet tilbake til vinnerformelen i alpinbakken.

- Alt som har skjedd etter Åre har bare vært en fortsettelse av det jeg alltid har jobbet mot, sier Miller til Expressen.

Dette er Millers skandaler:

Februar 2003:
Dagen før han tar VM-gull i St. Moritz lader Bode Miller opp med øl og darts på en pub.

Mars 2005:
Miller ødelegger en seierspokal i reisebagasjen. Tidligere har en gullmedalje blitt brukt til å holde oppe toalettsetet. En annen medalje mistet han på en bar.

August 2005:
Miller sier at EPO burde legaliseres. - Dop som forbedrer utholdenheten hjelper oksygenet med å nå hjernen. Dermed vil utøverne fatte sikrere beslutninger.

Desember 2005:
Miller bøtelegges etter å ha mistet en dopingtest etter en konkurranse. Han blir rasende og truer med å hoppe av verdenscupen.

Januar 2006:
I et intervju med 60 minutes innrømmer Bode at han har konkurrert i beruset tilstand.
- Snakk om utfordring. Det er som å kjøre bil full, bare at det ikke finnes noen regler mot det i skisporten, sa Miller.

Februar 2007:
Kvelden før super-G-konkurransen i Åre blir Bode observert på en nattklubb. Han innrømmer overfor Expressen at han har «tatt noen drinker».

Kilde: Expressen.se