Roman Pavljutsjenko og Morten Gamst pedersen  (Foto: TOM HEVEZI/AP)
Roman Pavljutsjenko og Morten Gamst pedersen (Foto: TOM HEVEZI/AP)
Arsjavin  (Foto: TV 2/)
Arsjavin (Foto: TV 2/)

Siste nytt før runden

Det du trenger å vite før helgens Premier League-kamper.

Ingen tvil om at Robbie Keane og Andrej Arsjavins mulige redebut og debut for sine respektive lag i hatoppgjøret i London er helgens høydepunkt.

De to rivalene møtes søndag på White Hart Lane, men allerede kl. 13.45 sparkes den 25. serierunden i Premier League i gang.

Premier League: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Statistikk

Manchester City - Middlesbrough, lørdag kl. 13:45:

City: Hjemmelaget sloss for å holde seg klar av det aller nederste sjiktet på tabellen, men har bare fem poeng ned til Blackburn som ligger under streken. Fire strake uten tap endte med 0-1-tapet borte for 10-mannssterke Stoke. Tradisjonelt sett et allright tak på Boro hjemme. Står med 10-4-4 før lørdagens møte. Shaun Wright-Phillips spilleklar etter å ha anket til FA etter å ha sparket etter Rory Delap. Også Micah Richards er i troppen etter å ha vært arrestert tidligere i uken. Shay Given kan debutere.

- Det blir ikke enkelt fordi Middlesbrough ligger med mange menn bak ballen. Vi må være tålmodige og utnytte de mulighetene vi får, sier Mark Hughes.

Boro: Har ikke vunnet i serien siden 9. november da de slo Aston Villa overraskende 2-1 borte. Laget har i tillegg bare scoret én gang på de syv siste kampene. Med en slik formkurve å vise til er det logisk at laget ligger nest sist, med lik poengsum som bunnlaget West Brom. Kan, om resultatene går Boros vei, allikevel klatre fem plasser med seier i Manchester. Vant det omvendte møtet 2-0 i oktober. Får Didier Digard og Gary O'Neil tilbake fra suspensjon. Jeremie Aliadiere er tilbake i trening, men regnes ikke som kampklar ennå.

- Vi må gi alt for drakta, muligens ikke alle gjorde det forrige lørdag, det er slik jeg vil laget mitt skal spille, og det er dét supporterne fortjener, sier Gareth Southgate.

Mulige lag:

City: Given, Richards, Kompany, Onuoha, Bridge, Wright-Phillips, De Jong, Zabaleta, Ireland, Bellamy, Robinho.

Boro: Jones, Hoyte, Huth, Riggott, Pogatetz, Johnson, O'Neil, Digard, Downing, King, Alves.

Blackburn - Aston Villa, lørdag kl. 16:00:

Blackburn: Morten Gamst Pedersen og lagkameratene spiller for å komme seg over streken. Seks strake uten tap, men fire av kampene har endt med poengdeling. Har 10-3-5 som hjemmestatistikk mot Villa, men kun én seier på de siste fem forsøkene. Sam Allardyce har tydelig hatt en heldig hånd med Rovers og håper nok å fortsette operasjon «Rydd opp etter Ince» med seier på lørdag. Gjør sannsynligvis endringer igjen og lar Benni McCarthy starte sammen med Roque Santa Cruz på bekostning av Jason Roberts. Også Gamsten forventes å være tilbake i startoppstillingen etter å ha blitt hvilt mot Sunderland i FA-cupen på onsdag. El-Hadji Diouf kan debutere.

- Vlilas form, spesielt borte, er fantastisk og de er virkelig utfordrere til en Mesterliga-plass. Men vi er også i god form og håper å beholde vår fine rekke av kamper uten tap, sier Allardyce.

Villa: Kan øke forspranget til Arsenal til åtte poeng før London-derbiet på søndag. Har ikke tapt siden Boro overraskende tok med seg full pott fra Villa Park 9. november og står med seks strake borteseiere. Brad Friedel spiller sin første kamp på Ewood Park etter å ha forlatt Rovers i sommer etter åtte år i klubben. Martin O'Neill gjør også flere endringer fra midtukekampen da Doncaster ble ekspedert ut av FA-cupen med 3-1. John Carew blir sannsynligvis benket til fordel for Emile Heskey.

- Det blir igjen en tøff kamp, vi får dra dit og spille slik vi har gjort. Spillerne fortjener masse ros og vi må holde det gående, sier O'Neill.

Mulige lag:

Blackburn: Robinson, Ooijer, Warnock, Nelsen, Samba, Andrews, Grella, Gamst Pedersen, Dunn, McCarthy, Santa Cruz.

Villa: Friedel, Cuellar, L. Young, Davies, Knight, Barry, Petrov, Sidwell, A. Young, Agbonlahor, Heskey.

Chelsea - Hull, lørdag kl. 16:00:

Chelsea: Ingen tvil om at the Blues «må» vinne denne for å ha noen som helst drøm om å gjenvinne Premier League-pokalen. 0-2 for Liverpool et hardt slag i ansiktet for Chelsea som nå har tapt for alle de tre andre storklubbene denne sesongen. Frank Lampard får spille etter at FA trakk tilbake det røde kortet han ble tildelt mot Liverpool. Ricardo Carvalho er usikker. Det samme er Petr Cech, mens Michael Essien og Joe Cole ikke er spilleklare. Ricardo Quaresma kan debutere.

- Jeg har fått en flott mulighet til å spille for en stor klubb. Forhåpentligvis vil jeg gjøre det godt nok til at supporterne blir fornøyde, sier Quaresma.

Premier League: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Statistikk

Hull: Ting har gått litt tråere for tigrene etter den sensasjonelle Premier League-debuten. Etter 2-2 mot West Brom sist er laget for første gang på nederste halvdel av tabellen og må snart begynne å vinne igjen. Det har ikke Hull gjort siden 2-1-seieren over Boro hjemme 6. desember. Daniel Cousin er defintivt ute med knetrøbbel. Rekordkjøpet Kimmy Bullard sliter også med et kne og er usikker. Bernand Mendy er suspendert, mens Nick Barmby, Anthony Gardner og George Boateng er skadet.

- Vi drar til Stamford Bridge med vår egen kampplan og med fornyet selvtillit, sier Phil Brown.

Mulige lag:

Chelsea: Hilario, Bosingwa, Alex, Terry, A Cole, Mikel, Ballack, Lampard, Quaresma, Kalou, Anelka.

Hull: Duke, Ricketts, Turner, Zayatte, Dawson, Marney, Ashbee, Bullard, Kilbane, Geovanni, Fagan.

Everton - Bolton, lørdag kl.16:00:

Everton: The Toffees er i ferd med å bli hektet av i kampen om Mesterligaplass og bør ha en trepoenger mot variable Bolton. Kjempeopptur med FA-cupavansement på bekostning av byrival Liverpool på onsdag, men kampen kostet krefter og en skade på Steven Pienaar som er usikker. Usikkert om det blir Andy van der Meyde, Dan Gosling eller Jack Rodwell som eventuelt erstatter sør-afrikaneren. Også Marouane Fellaini er usikker. Jô kan få debutere etter utlånet fra City og er en sårt tiltrengt mann for David Moyes som har måttet klare seg med reserveløsninger på topp gjennom store deler av sesongen.

- Forhåpentligvis er spillerne restituerte etter ekstraomgangene i FA-cupkampen og er klare. Merkelig nok er det av og til slik at å spille 120 minutter gjør deg sterkere slik at det å spille 90 blir enkelt, sier Moyes.

Bolton: Har fordelen av å hatt spillefri i uken og fikk seg en finfin seier med 3-2 hjemme mot Spurs sist. For øvrig lagets første serieseier siden 20. desember. Gary Megsons gutter ledes av Kevin Davies på Goodison etter at eks-kaptein Kevin Nolan tok turen til Newcastle i januarvinduet. Ingen nye skadeproblemer å melde hos Bolton. Tamir Cohen og Nicky Hunt er begge i trening igjen, men er ikke med i troppen. Johan Elmander, Joey O'Brien og Gavin McCann er fortsatt skadet.

- Vi møter en klubb som er i vinden og har gjort det strålende de siste månedene. Vi vet hvilke styrker og svakheter de har, og vil prøve og klare et godt resultat, sier Megson.

Mulige lag:

Everton: Howard, Hibbert, Jagielka, Lescott, Baines, Osman, Cahill, Rodwell, Fellaini, Gosling, Jô.

Bolton: Jääskeläinen, Steinsson, Cahill, Puygrenier, Samuel, Muamba, Davies, Taylor, Gardner, Davies, Smolarek.

Sunderland - Stoke, lørdag kl. 16:00:

Sunderland: Har fire poeng ned til Blackburn over streken og rødstripene håper nok minst å beholde den avstanden for å holde Sunderland-hjertene i en noenlunde allright rytme. Den innlånte duoen Tal Ben-Haim og Calum Davenport kan fort få sin debut. Anton Ferdinand sliter med hoften, mens George McCartney skal være sliten etter å fire strake kamper etter skadecomebacket. I mål må nok Craig Gordon vike for Márton Fúlöp etter å ha fått sjansen mot Blackburn. Også Djibril Cissé, Kenwyne Jones, Dean Whitehead og Kieran Richardson er nok å finne i startoppstillingen igjen. Teemu Tainio er tilbake fra skade.

- Man må prøve å ikke gi dem dødballer, frispark og cornere. Innkast kan man ikke gjøre så mye med, sier Ricky Sbragia.

Premier League: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Statistikk

Stoke: Fikk seg endelig en seier med 1-0 over City sist. Stod med ni strake uten seier før den. Rory Delap må stå over og det åpner opp for eks-Brann-spiller Seyi Olofinjana. Henri Camara kan få sin debut på bekostning av Ricardo Fuller. Også Stephen Kelly kan debutere for the Potters som vant 1-0 i motsatt oppgjør.

- De har en ny manager og en annerledes startoppstilling nå. De er litt sterkere enn da de besøkte oss. De har gode spillere over alt, og har brukt mye penger, sier Tony Pulis.

Mulige lag:

Sunderland: Fúlöp, Ben Haim, Collins, Bardsley, Davenport, Whitehead, Richardson, Malbranque, Tainio, Cissé, Jones.

Stoke: Sørensen, Wilkinson, Pugh, Shawcross, Abdoulaye Faye, Olofinjana, Amdy Faye, Whelan, Etherington, Beattie, Camara.

West Bromwich - Newcastle, lørdag kl. 16:00:

WBA: Oppløftende og sjeldent bortepoeng for bunnlaget Albion mot Hull sist. Med seier over Toons kan laget plutselig befinne seg over streken igjen. Fikk seg imidlertid en smell med FA-cup-exiten mot Burnley på onsdag. WBA-manager Tony Mowbray har hatt sin andel av skader å stri med denne sesongen. Kan glede seg over å ha fått in Youssouf Mulumba og Juan Carlos Menseguez på tampen av vinduet. Sistnevnte er nærmest startelleveren.

- Vi er fornøyde med å vite at med seier kan vi gå forbi Newcastle. Så får vi se hva de andre resultatene denne helgen blir, men det blir ingen fest om vi kommer oss opp fra bunnen, men fortsatt er blant de tre nederste, sier Mowbray.

Newcastle: Man begynner ikke å holde med the Magpies for kosens skyld. Igjen er fengselsstripene nærmere bunn enn toppen av Premier League, men i nord-England må man nesten være vant med det etterhvert. Skuffende 1-1 mot erkerival Sunderland sist, og ingen serieseire siden 21. desember. Med N'Zogbia og Given solgt i overgangsvinduet er laget også svekket foran innspurten, til tross for ankomstene til Kevin Nolan og Ryan Taylor. Obafemi Martins, Mark Viduka og Alan Smith er alle tilbake fra skade, mens Jonas Gutierrez er suspendert. Fabricio Coloccini og Andy Carroll er usikre.

- Det vil være en kjempeoppmuntring å ta full pott. Forhåpentligvis kan det bli grunnlaget for å nå 38-40 poeng som jeg tror vil være nok til å beholde plassen, sier Joe Kinnear.

Mulige lag:

WBA: Carson, Hoefkens, Donk, Meite, Robinson, Menseguez, Koren, Valero, Brunt, Bednar, Fortune.

Newcastle: Harper, Enrique, Bassong, Coloccini, S Taylor, R Taylor, Duff, Nolan, Geremi, Martins, Ameobi.

Wigan - Fulham, lørdag kl. 16:00:

Wigan: Januarvinduet gjorde et kraftig innhugg i Latics-stallen. Exitene til Ryan Taylor, Kevin Kilbane, Henri Camara og først og fremst Wilson Palacios og Emile Heskey vil nok merkes for Steve Bruce som hentet Charles N'Zogbia, Ben Watson og Hugo Rodallega som erstattere. Laget er i god hjemmeform, med fem seire og én uavgjort på sine seks siste på JJB. Antonio Valencia og Amr Zaki skal være klare igjen etter skade.

- Det er nå litt forventninger når folk ser på Wigan og innser at vi er et bra lag, sier Steve Bruce.

Premier League: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Statistikk

Fulham: Erik Nevland frem fra glemselen med to scoringer da Portsmouth ble overvunnet 3-1 sist. Lagets første serieseier etter at julegavene ble utvekslet i fjor. Borte er imidlertid Roy Hodgsons menn ikke særlig skremmende. Fulham er det eneste laget ved siden av Stoke som har til gode å vinne borte denne sesongen. Chris Baird er ute for gjestene, mens Diomansy Kamara er med i troppen igjen. I troppen er også nysigneringene Olivier Dacourt og Giles Barnes.

- I denne ligaen er hver seier vanskelig å få, og når du er en klubb som oss virker det som du spiller 38 cupfinaler. Så hver seier er som en pokal, sier Hodgson.

Mulige lag:

Wigan: Kirkland, Melchiot, Bramble, Scharner, Figueroa, Valencia, Brown, Cattermole, N'Zogbia, Zaki, Mido.

Fulham: Schwarzer, Pantsil, Hughes, Hangeland, Konchesky, Dempsey, Etuhu, Murphy, Davies, Zamora, Johnson.

Portsmouth - Liverpool, lørdag kl.18:30:

Pompey: Solen skinner ikke akkurat på Englands sørkyst for tiden. Livet uten Harry har vært tøft for Pompey som sist kunne juble for tre poeng så langt tilbake som 30. november. Etter det har det blitt to fattige poeng og tre strake hjemmetap på Fratton Park. Nyheten om at Sol Campbell er spilleklar igjen er derfor kjærkommen for Tony Adams. Armand Traore, Younes Kaboul og Niko Kranjcar testes helt opp mot kampstart, mens Richard Hughes, Papa Bouba Diop, Mark Wilson og Jamie Ashdown ikke er kampklare. Det er heller ikke Jermaine Pennant på grunn av utlånsregler, mens Nadir Belhadj har sonet ferdig sin suspensjon.

- Vi er klar over at prestasjonene våre ikke har levd opp til den høye standarden vi setter for oss selv, men vi er bestemte på å klare det og forhåpentligvis kan vi komme opp med en god prestasjon foran supporterne mot Liverpool, sier Sol Campbell.

Liverpool: Jubel over å ha overvunnet tittelrival Chelsea ble etterfulgt av bitre tårer over å ha blitt sendt ut av byrival Everton i FA-cupen. Med nyheten om at Steven Gerrard blir ute i flere uker er det vanskelig å si om det har vært en god eller dårlig uke for Liverpool. Laget har to poeng opp til United på tabelltopp og kan overta den midlertidig med seier over Pompey. Med bare ett bortetap sålangt denne sesongen bør det være godt håp om poeng for de røde fra Merseyside. Lucas Leiva er suspendert og erstattes nok av Javier Mascherano, mens Fabio Aurelio nok overtar backen igjen fra Andrea Dossena.

- Det blir en fysisk kamp med mange lange baller mot Peter Crouch og de vil forsøke å vinne andreballen. Vi må gjøre det samme som vi gjorde mot Chelsea. Da er jeg sikker på at vi vinner, sier Mascherano.

Se intervju med Benitez:

286247

Mulige lag:

Pompey: James, Campbell, Hreidarsson, Distin, Johnson, Belhadj, Mullins, Davis, Utaka, Nugent, Crouch.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Benayoun, Alonso, Mascherano, Riera, Kuyt, Torres.

Tottenham - Arsenal, søndag kl. 14:30:

Spurs: Det har gått opp og ned for Spurs etter at Harry Redknapp så ut til å få laget på rett kjøl. Men med gamlehelten Robbie Keane tilbake på White Hart Lane er kanskje optimismen tilbake før møtet med erkerival Arsenal. Vel, da må i hvert fall Spurs-supporterne se bort fra at laget ikke har slått Gunners i serien på de siste 18 forsøkene. Keane overtar kapteinsbindet for Spurs og starter høyst sannsynlig kampen sammen med enten Pavljutsjenko eller Bent. David Bentley er suspendert.

- Guttene har slitt med lav selvtillit, men det er opp til oss selv å få klubben opp blant de ti beste - der vi hører hjemme, sier Keane.

Premier League: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Statistikk

Arsenal: Overgangsvinduets mest dramatiske kjøp ble Andrej Arsjavin, som først 24 timer etter at vinduet stengte ble offisielt klar for Arsenal. Spørsmålet er om Arsène Wenger synes russeren også er klar for laget og lar ham debutere mot byrivalen. Emmanuel Eboue er meldt frisk, mens Abou Diaby er suspendert. Arsenal føler nok de har mye å hevne etter 4-4 på Emirates i motsatt oppgjør og bør absolutt ta tre poeng for å ikke gi Villa større forsprang i kampen om Mesterliga-plass.

- Jeg vil se i hvilken form han (Arsjavin) er i på lørdag. Vi har ikke hastverk med ham, sier Wenger.

Mulige lag:

Spurs: Cudicini, Corluka, Woodgate, Dawson, Assou-Ekotto, Lennon, Zokora, Palacios, Modric, Keane, Bent.

Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Djourou, Clichy, Eboue, Denilson, Song, Nasri, Adebayor, Van Persie.

West Ham - Man. United, søndag kl. 17:00:

West Ham: Ting har sakte, men sikkert og i stillhet blitt bedre på Upton Park. Finfin form for Hammers som ikke har tapt siden 20. desember og befinner seg på 9. plass før søndagens kamp. Mulig debut for Savio fra start etter å ha startet mot benken mot Hull og Arsenal. Radoslav Kovac aspirerer også for en start blant de elleve etter å ha startet treningen i London etter overgangen fra Spatak Moskva. Kieron Dyer sliter fortsatt og rekker ikke kampen.

- Jeg har sett noen videoer av United og oppdaget noen ting som kan være bra for oss på søndag. Alle har svakheter og det er opp til oss å utnytte dem, sier Gianfranco Zola.

United: På søndag er det intet mindre enn tre måneder siden United sist slapp inn mål i serien og ingenting tyder på at laget har tenkt å gjøre det på søndag heller. Tittelforsvarernes forsvar virker som det skremmer enhver angriper for tiden - forståelig nok. Wayne Rooney er med i troppen igjen etter skade, det samme er Patrice Evra, mens Nani ikke er helt friskmeldt ennå. Heller ikke Anderson, Rafael, Fabio eller Jonny Evans blir med til London.

- Med den formen som laget er i så kunne jeg tatt dem hvor som helst for tiden, sier Sir Alex Ferguson.

Se intervju med Ferguson:

286238

Mulige lag:

Hammers: Green, Neill, Ilunga, Collins, Upson, Behrami, Parker, Noble, Collison, Di Michelle, Cole.

United: Van der Sar, Brown, Evra, Ferdinand, Vidic, Ronaldo, Park, Carrick, Fletcher, Berbatov, Tevez.

Kilder: Sky Sports, Setanta, Times, Guardian, BBC, Mirror, Telegraph.