Petter Solberg  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Petter Solberg (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Petter Solberg (Foto: STR, © CS)
Petter Solberg (Foto: STR, © CS)

- Dette er en drøm

På "Henning og Petter Solbergs plass" i Spydeberg sentrum presenterte hovedpersonen i dag Petter Solberg World Rally Team.

- Det har alltid vært en drøm å ha sitt eget rallyteam, nå har jeg klart det, men det kom litt raskere enn forventet, sa en smørblid Petter Solberg foran lokalbefolkningen, sponsorer og presse.

På rekordtid og tidsnok til å rekke neste ukes Rally Norway, har Petter Solberg stablet på beina et team på 13 personer som skal reise rundt med han og kartleser Phil Mills.

- Nå håper jeg folk skjønner at dette ikke har noe med min lønn å gjøre, dette handler om "passion" om å kjøre bil, sier Petter Solberg til TV 2 Sporten.

"Never give up"
Solberg har valgt "never give up" som motto for sin nye satsning og innrømmer at det har vært hardt arbeid og lite søvn i det siste for å få alt på plass.

- For bare en uke siden var jeg ikke sikker på om vi ville klare å få alt på plass. Husk at det er sponsorerer her som har fått en frist på fire-fem dager på å bestemme om de ville være med eller ikke, forteller 34-åringen.

Se Solberg presentere rallyteamet i vinduet øverst!

Etter det TV 2 Sporten forstår har Solberg bladd opp om lag fem millioner kroner fra egen lomme for å kjøpe en Citroën Xsara 2006 modell samt et vogntog med diverse fasiliteter.

Driftsbudsjettet for Petter Solberg World Rally Team ligger på rundt 12 millioner kroner og er sponsorfinansiert, men kona til Petter, Pernilla Solberg, sier til TV 2 Sporten at de håper i løpet av kort tid å øke budsjettet til rundt 15 millioner slik at Petter Solberg og Phil Mills kan kjøre alle de gjenstående VM-rundene i 2009.