Tina Stirling  (Foto: Kjetil Bie, TV 2)
Tina Stirling (Foto: Kjetil Bie, TV 2)

Derfor brøt Tina sammen

Sannheten om hvorfor den unge byggelederen søkte tilflukt på toalettet. Se video

«Jeg er usikker, jeg er uvitende, ufaglært og valgt til å være leder for denne gruppa og denne oppgaven» skrev Tina Stirling i dagboken sin etter at hun halvveis inn i byggeprosjektet ble valgt til gruppas byggeleder.

Visste det ville bli utfordrende

- Jeg visste det ville bli en utfordring at jeg ikke bare som 17-åring, men også som jente skulle være leder for de andre. Det var folk i gruppa som hadde hatt problemer med å la seg lede av Chatrin, så jeg visste om det, forteller Tina.

- Jeg sa i starten at jeg ville delegere oppgavene klarere, slik at alle visste ville hva de skulle gjøre. Men det var ikke så mye delegering som skulle til, alle kjente sin rolle godt og jeg følte litt at min arbeidskraft ikke trengtes så mye.

Og det ble noen tøffe dager for gruppas yngste.

- De andre visste ikke helt hvordan de skulle forholde seg til meg som leder. Jeg tror alle ser ting litt klarere nå enn da, men at folk handlet sånn i forhold til situasjonen vi var i. Det var en veldig god erfaring for meg.

Les også: - De hadde ingenting å spise
Les også: Dette så du ikke på TV
Les også: - De jobbet til de spydde
Les også: Se hva som har skjedd i Tsumeb siden sist

Raseriutbrudd

Både bygge- og landsbyoppdraget var i rute under Tinas ledelse, likevel oppstod det en situasjon som førte til at Tina fikk en knekk. Hun hadde allerede en gang understreket for de andre deltakerne at sikkerhet var viktig og at alle måtte ha hjelm på byggeplassen.

Byggeleder Leonard hadde gitt streng beskjed og som leder var Tina tvunget til å ha sikkerhet i fokus. Da hun konfronterte Thomas som stod inne uten hjelm kokte det over for han.

- Jeg synes Thomas håndterte den situasjonen på helt feil måte. Jeg sa fra til ham på en vanlig måte og fikk bare skriking tilbake. Det er jo Thomas måte å reagere på, sier Tina. Men det var ikke det som fikk begeret til å flyte over.

- Det var ikke det vanskeligste. Det som gjorde at jeg sprakk var at jeg møtte Stian på vei ut som sa: «Det skulle du ikke ha gjort». Jeg fikk ingen støtte og da følte jeg at det var jeg som gjorde noe galt. Hvordan situasjonen ble håndtert gjorde ikke min oppgave noe lettere, sier Tina som søkte tilflukt på toalettet.

Følte seg ikke god nok

- Du er her nede og skal prøve å gjøre en forskjell. I den prosessen gjør jeg noe jeg ikke er vant til, og i en sånn situasjone er det veldig lett og føle at man ikke er god nok. Jeg prøvde å gjøre det beste ut av situasjonen jeg var i, men når man føler seg så usikker blir man så klart mer sårbar for kritikk. Man vil jo ikke vise folk at man føler man ikke er god nok, men det var akkurat slik jeg følte det i den situasjonen, forteller Tina som etter Thomas' utbrudd fikk veiledning og noen trøstende ord av både Ronny og Chatrin.

Ikke alt som skjedde rundt Tina og Thomas krangel ble vist på TV, her ser du hva som skjedde etter Thomas' utbrudd.

285170

Les alt om «Prosjekt X» her.