Van Damme kjemper for sønnen

Den belgiske actionskuespilleren Jean-Claude Van Damme sverger på å få karrieren sin på beina igjen for å vinne tilbake sin sønn.

Hans personlige liv og karriere nådde et bunnivå på 90-tallet og etter en stygg skilsmisse fra hans fjerde kone Darcy LaPier i 1997, mistet han muligheten til å treffe sin yngste sønn, 13 år gamle Nicholas.

– Den eneste måten jeg kan få min sønn tilbake på, er å få suksess igjen fordi de sier til ham at faren hans er en taper, sier han til den britiske tabloiden The Sun.

Van Damme har tatt med deler fra sitt eget liv i sin nye delvis biografiske actionthriller «JVCD», inkludert kampen om omsorgsretten.

Den 48 år gamle skuespilleren, som ikke får lov til å snakke om detaljer rundt sin skilsmisse fra Darcy eller omsorgstvisten rundt Nicholas, håper at hans forsøk på å få karrieren på skinner igjen vil bidra til at han når sitt ene store mål.

– Det er en ulykke for meg at jeg ikke får sett ungen min. Du kan ikke gjøre det mot noen. Det har gått så langt at Nicholas ikke kan kommunisere med de andre barna mine på Facebook. Min andre sønn lager en film og vil at Nicholas skal være med i den fordi han tenker på ham. Så de hadde kontakt med hverandre om manuset. Noen fant det ut og kuttet kontakten mellom dem.

Jean-Claude, som også har sønnen Kristopher (21) og datteren Bianca (18) fra et tidligere forhold, sier han er glad for å legge sin destruktive fortid bak seg for å konsentrere seg om familielivet.

– Da jeg levde et rock’n’roll-liv gjorde jeg det fullt ut. Takk gud for at jeg trente i så mange år og var i god fysisk form. Hvis ikke hadde jeg vært seks fot under. Jeg lover deg. Jeg drar på trening. Jeg røyker ikke marihuana lenger. Jeg bruker ikke kokain lenger. Jeg er veldig vanlig. Jeg er ikke Dolce og Gabbana, jeg er Levi’s. Jeg er en folkets mann. Arbeidsfolk elsker meg, legger han til. (©NTB)