Vegard Ulvang  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Vegard Ulvang (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

- Dopmistenkte blir fotfulgt

Vegard Ulvang sier FIS driver målrettet testing av mistenkte dopingsyndere.

Vegard Ulvang, som er leder av langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet, har registrert mistanken mot fem russiske langrennsløpere som ble slått opp i Expressen fredag, men kjenner ikke til saken selv.

- Jeg vet ikke noe annet om denne saken enn det jeg har lest i Expressen. Min komité tar seg av det sportslige, mens den medisinske komiteen tar seg slike saker, forklarer Ulvang til TV 2 Sporten.

Les også: Skinstad tror FIS mangler beviser

Han har likevel satt seg inn det som er kjernen i det den svenske avisen skriver.

- Det er en diskusjon mellom FIS, som mener å ha dopingbevis, og WADA om hva som er holdbare bevis. Jeg er bare lykkelig over at testsystemene blir bedre, sier Ulvang.

- Mistenkte fotfølges
- Frykte du doping i VM i Liberec?

- Man kan aldri vite noe som helst, men jeg har fullt tillit til de som har utviklet dette systemet, sier Ulvang, og legger til:

- De tidligere mistenkte blir fotfulgt og tatt prøver av ofte. Nordmennene har klaget over at de har blitt testet for lite, men det er fordi de ikke har vært mistenkt. Vi bedriver målrettet testing, sier Ulvang.

- Tillit til at jukserne tas
Han understreker at han ikke kan si noe om det medisinske i slike saker, men sier han har full tillit til antidopingarbeidet i FIS.

- Hva som er holdbare beviser eller ikke kan ikke jeg mene noe om, men jeg har tillitt til at jukserne blir tatt, sier Ulvang.