Nick Carter: – Alkohol tok nesten livet av meg

Etter 10 års misbruk av alkohol og andre rusmidler, erkjente Backstreet Boy-medlemmet Nick Carter (29) endelig at han hadde et problem.

Men det skulle en alvorlig advarsel til før han la om livsstilen. Han kjente et ubehag i brystregionen og besvimte under turneen med bandet i Europa i fjor vår, og da lot Carter seg teste grundig av hjertespesialister.

Til magasinet People forteller han at han visste at noe var galt, men at han fryktet beskjeden i så stor grad at han drakk seg sanseløs dagen før resultatene forelå.

– Jeg drakk så mye og gjorde en rekke dumme ting. Jeg følte at jeg forsøkte å ta livet av meg – jeg fryktet resultatene.

Og beskjeden han fikk var ikke hyggelige: Han ble diagnostisert med kardiomyopati, som betyr «hjertemuskelsykdom». Kardiomyopati kan lede til hjertesvikt og Carter fikk streng beskjed om å endre livsstil.

– Jeg vil ikke dø. Jeg vil ikke være den personen du leser om, og tenker: «Så leit at han ikke klarte å ta vare på seg selv, og til slutt tok livet av seg selv», sier boyband-stjernen videre til kjendismagasinet. Og forteller at han i dag er i bedre form enn noensinne.

– Nå er livet fantastisk. (©NTB)