Kveite

Tilberedningstips fra ekspert!

Årets kokk Gunnar Hvarnes gir deg sitt beste tips for tilberedning av kveite!

4 personer:

700 g skinn-og beinfri kveite

Salt til dryss

1 l helmelk

2 kvister frisk timian

2 fedd hvitløk

1/ 2 ts salt

Del kveita i passe stykker.
Dryss over salt, og la ligge i 20 min.
Kok opp melken med timian, hakket hvitløk og salt.
Skyll saltet av fisken og legg den i melken.
Legg på lokk og trekk kasserollen av platen.
La fisken ligge i melken i 30 - 40 min.

Server med f.eks smørsaus og rotgrønnsaker og potetmos.

Potetmos:

Ca 1 kg poteter

1 1/ 2 – 2 dl melk

2 – 3 ss smør

Salt, pepper

Skrell og del potetene og gulrøttene i terninger.
Kok dem møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og damp godt.
Mos sammen og spe med varm melk, litt etter litt.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no