Åge Skinstad. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Åge Skinstad. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Skinstad tror FIS mangler beviser

- Jeg regner med at hvis det er bevis for at folk jukser, så vil de bli tatt og straffet for det, sier Åge Skinstad.

Den svenske avisen Expressen hevder fredag at fem russiske langrennsløpere får gå ski-VM i Liberec om to uker til tross for at de skal ha blitt avslørt som epo-dopere.

Sportssjefen for det norske langrennslangslaget, Åge Skinstad, er ikke overrasket over at denne saken nå har blitt aktuell igjen.

- Det er ganske vanlig før VM at slike ting blir brakt frem igjen. Det er vel en oppfølging av det som kom frem i forkant av Nordic Opening i Kuusmao. Da hørte vi noen om uvanlige verdier. At saken kommer opp rett i forkant av VM er ikke overraskende, sier Skinstad til TV 2 Sporten.

- Alle dopingsaker er triste
Skinstad ønsker ikke å kommentere at det er russere som nok en gang er under lupen, dagen etter at tre russiske skiskyttere ble utestengt.

- Rykter er vanskelig å kommentere, men jeg synes alle dopingsaker på et vis er triste. Det er utrolig flott at alle juksemakere blir tatt. Den jobben som er gjort nå, og hos skiskytterne også, viser at det blir stadig vanskeligere for de som jukser og at idretten blir renere og renere, sier Skinstand.

Ifølge Expressen vil ikke det Internasjonal Skiforbundet (FIS) utestenge de russiske løperne blant annet fordi FIS opererer med lavere epo-grenseverdier enn det internasjonale antiodopingbyrået (WADA).

- Har ikke bevis
Skinstad tror imidlertid ikke det er årsaken til at russerne ikke har blitt utestengt.

- Det betyr at det ikke bevis slik jeg tolker det, sier han.

- Jeg regner med at hvis det er bevis for at folk jukser så vil de bli tatt og straffet for det, sier Skinstad.