Sir Alex Ferguson  (Foto: Jon Super/AP)
Sir Alex Ferguson (Foto: Jon Super/AP)

Sir Alex: - Vi kan ikke vinne alt heller

... men United-bossen innrømmer at han drømmer om en historisk «femdobbel».

Sir Alex Ferguson drømmer om at Manchester United skal gjøre rent bord og vinne fem trofeer denne sesongen.

Kjemper på fire fronter
Klubben har allerede vunnet VM for klubblag som gikk av stabelen i Japan tidligere i vinter. Nå drømmer suksess-garantisten Sir Alex Ferguson om å fylle troféskapet på Old Trafford til randen etter årets sesong.

De rødkledde fra Manchester henger fortsatt bra med i Premier League, Champions League, FA cupen og Ligacupen.

I Premier League har laget vært bunnsolide hele vinteren. United-forsvaret og Edwin van der Saar har vært i det umulige hjørnet og har ikke sluppet inn et seriemål siden åttende november. Fremover på banen har angrepsessene gjort jobben. Den fantastiske formen har ført klubben til topps i ligaen, to poeng foran Liverpool som har en kamp mer spilt.

- Vi har sjansen
Klubben møter Tottenham i finalen i Ligacupen den første mars. Samtidig har de nådd sluttspillet i Champions league og har tatt seg til femte runde av FA-cupen.

- Det vil være veldig vanskelig å få det til. Da trenger du hellet med deg samtidig som alle spillerne holder seg skadefrie. Dersom vi holder alle friske har vi sjansen. Når du er i en konkurranse må du prøve å vinne den, og så lenge det er en konkurranse er det alltid en sjanse. Det vi har gjort i det siste er at vi har hatt mange skader, men stallen har taklet det bra og uansett hvilket lag jeg har valgt har spillerne mestret det. Men relaistisk sett tror jeg det bilr vanskelig å vinne alt, sier Ferguson til The Guardian .

Ferguson sier samtidig at han liker formutviklingen til lagets portugisiske toppscorer Cristiano Ronaldo. En Ronaldo i storform vil kunne bringe mer realisme i jakten på fire troféer.

- Han spiller med et smil om munnen. Jeg tror han vil starte å blomstre nå. Du vet hvordan måscorere er: Når de ikke scorer er de litt gretne, men når de scorer er de lykkeligst i verden, sier Ferguson.

TV 2 Sporten følger fotball.