Michael Phelps  (Foto: Faksimile/News of The World/)
Michael Phelps (Foto: Faksimile/News of The World/)

Phelps utestengt i tre måneder

Den amerikanske supersvømmeren straffes etter hasjavsløring.

Amerikaneren Michael Phelps (23) utestenges i 3 måneder etter avsløringene den britiske tabloiden News of the World forrige søndag. Tidenes olympier ble avbildet mens han inhalerte innholdet i en hasjpipe på en studentfest i South Carolina i november i fjor.

- Har ikke brutt dopinglovene
Onsdag ble det klart at Phelps risikerer å bli tiltalt for pipebruken.

Torsdag kom dommen: Phelps utestenges fra konkurranser i 3 måneder, samtidig trekker svømmeforbundet sin økonomiske støtte til Phelps.

Svømmeforbundet presiserer imidlertid at de ikke mener Phelps har brutt dopinglovgivningen i USA.

- Dette er ikke en situasjon der dopingreglene har blitt brutt, men vi har besluttet å sende ut en sterk melding til Phelps fordi han har skuffet så mange mennesker, særlig de flere hundre tusen aldersbestemte svømmerne i USA som ser på ham som sin rollemodell og store helt, heter det i en uttalelse fra det amerikanske svømmeforbundet.

Sponsor trekker seg
Phelps godtok straffen uten innsigelser.

- Michael godtok frivillig reprimanden og ønsker nå å vinne tilbake vår tillit, heter det ifølge The Guardian .

Sponsoren Kellogg har valgt å avslutte sin sponsoravtale med 23-åringen i kjølvannet av avsløringene.

- Kontrakten hans løper ut i slutten av februar. Vi har bestemt oss for at vi ikke ønsker å fornye kontrakten, melder Kellogg.

La seg flat
Svømmekometen som har vunnet 14 OL-gull, hvorav åtte ble tatt i OL i Beijing i sommer, valgte å legge seg helt flat etter oppslaget og beklaget episoden.

- Jeg deltok i beklagelig oppførsel og utviste dårlig dømmekraft. Jeg er 23 år gammel, og på tross av suksessen jeg har hatt i bassenget, har jeg opptrådt umodent og uanstendig. Ikke slik folk forventer av meg uttalte han etter at skandalen var et faktum.

Cannabis står på Det internasjonale antidopingbyrået Wadas lister over forbudte stoffer, selv om det ikke er prestasjonsfremmende.

Phelps  (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)
Phelps (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)