Gabriel Rasch (Foto: LUIS FORRA/EPA)
Gabriel Rasch (Foto: LUIS FORRA/EPA)

Rasch:- En veldig tung dag

Gabriel Rasch og Tour of Qatar-feltet kjørte med sørgebånd torsdag.

Torsdag morgen ble det kjent at Team Topsport Vlaanderen-Mercator-rytteren Frederiek Nolf ble funnet død på sitt hotellrom før etappestarten i Tour of Qatar.

21-åringen hadde gått bort i søvne, men dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

- Mange tanker i hodet
For norske Gabriel Rasch ble dagen meget spesiell.

Cervélo TestTeam-rytteren og resten at Tour of Qatar-feltet gjennomførte en forkortet variant av etappen, men uten startnummer og naturlig nok uten tellende resultat i mål.

Dødsfallet har selvfølgelig tatt brodden av rittet. Det føles ikke så viktig nå.

Rytterne hadde også svarte sørgebånd rundt armen for å hedre Nolfs minne.

- Det var en veldig tung dag på sykkelen: Trykket stemning i feltet og mange tanker i hodet. Jeg har aldri vært borti noe lignende i karrieren min, så det føltes vanskelig, sier Rasch til TV 2 Sporten.

- Vi snakket litt sammen underveis, men det var ellers ganske stille. Mange av rytterne var veldig preget av det, spesielt de belgiske gutta, legger han til.

Frederiek Nolf (Foto: SCANPIX/AFP)
Frederiek Nolf (Foto: SCANPIX/AFP)

Kontrast for Cervélo
For Cervélo-gjengen ble dagen en voldsom kontrast i forhold til de foregående etappene i Qatar.

Det nyopprettete laget har nemlig opplevd en voldsom opptur i sitt første proffritt noensinne, med etappeseier og solid laginnsats.

- Dødsfallet har selvfølgelig tatt brodden av rittet. Det føles ikke så viktig nå. Men vi kommer selvsagt til å fullføre, og resultatene vi har oppnådd vil bety like mye, forteller Rasch.

- Usikker på avslutningen
Rittet på den arabiske halvøy avsluttes med en 121 kilometer lang etappe inn i Doha fredag.

Det er foreløpig usikkert hvordan etappen skal gjennomføres. Blir det en ny markering med rolig kjøring eller vil lagene satse som vanlig inn mot mål?

- Vi har ikke fått vite noe ennå. Dette ligger litt hos storlagene (Quick Step og Columbia): Hva de bestemmer seg for å gjøre. Vi følger nok etter det, tror Rasch.

Nordmannen har imidlertid liten tro på at det blir som en «vanlig» etappe.

- Det vil føles ganske rart å satse og risikere alt i spurten. Personlig tror jeg det blir en rolig gjennomkjøring og ingen store endringer på sammenlagtlistene.

Se resultatlistene her (Ekstern lenke!)

PS! Rasch innehar for øyeblikket åttendeplassen i sammendraget, 01.43 bak sammenlagtleder Tom Boonen. Cervélo har hele seks mann innenfor de ti beste.

tv2sporten.no følger sykkel

Tour of Qatar (Foto: FADI AL-ASSAAD/REUTERS)
Tour of Qatar (Foto: FADI AL-ASSAAD/REUTERS)