1995
1995

Husker du disse?

«Alle» hadde mobiltelefonapparat i 1995

Et produkt som stadig utvikler seg er mobiltelefonen. Duppedingsen anno 2009 har fargeskjerm, kamera, Blåtann, musikkspiller og noen har til og med touchscreen .

I det hele tatt går mange av oss rundt med et aldri så lite multimediasenter i lomma. Men husker du hvordan mobilene, eller apparatene som vi konsekvent kalte dem, var i 1995?

Ler også:
Ny test av touchtelefoner

Mobiltelefonapparatbølgen hadde for alvor begynt å ta av. Store klossete apparater med talerør og ledning hadde blitt byttet ut i, etter dagens standard, klumpete apparater som, ifølge testreporteren, var så små at de «går lett ned i hvilken som helst lomme».

Og vi elsket dem.

Om det så var taxisjåføren som brukte de på jobb (uten hands-free vel å merke), businessmannen eller den aldrende fruen i lettbeint passiar med gamle venninner, mobiltelefonapparatene hadde kommet for å bli.

Alt i alt var vi nordmenn i verdenstoppen i mobiltelefonapparatbruk, og hver fjerde av oss hadde en. Men hvilket mobiltelefonapparat var best?

Testvinneren ble gromapparatet Siemens S4. Det lille smidige apparatet hadde alle de tekniske finessene man trengte.

14 år etter er det Siemens Omnia som er flaggskipet, men hvordan hevder denne seg i forhold til dagens mobilmarked? Sjekk selv her

Vi feirer i år 15 år på lufta. Flere klasikkere fra vår tid på lufta kan du se her