Stjernen, Sparta (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Stjernen, Sparta (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

- Norsk ishockey på steinaldernivå

Stjernen mener norsk ishockey ikke har utviklet seg nok. Men de fleste eliteserieklubbene er ikke enig.

Bare Sparta Sarpsborg og Stjernen er delvis enig i Kløvstads utspill. Bjørn V. Kløvstad trakk seg onsdag kveld som formann i Vålerenga ishockey fordi han mener norsk ishockey ikke har utviklet seg de siste årene og mangler visjon.

- Det skjedde en del ting da Kløvstad var inne i forbundet. Jeg synes ikke de som tok over ansvaret har ført det videre, sier Tore Jobs, daglig leder i Sparta.

Han støttes av styreleder Lars Joramo i Stjernen.

- Jeg er nok enig med Kløvstad. Når det gjelder markedsføringen og informasjonen rundt ishockey, så synes jeg vi ligger på et steinaldernivå. Det er en upløyd mark som vi må ta tak i, sier Joramo.

Mer dialog nå
Men de fleste klubbene i Getligaen mener ikke det står så ille til med norsk ishockey.

- Jeg tror vi har tatt et steg i riktig retning og skjønner ikke hva Kløvstad mener. Sportslig gjør vi det veldig bra og utenom banen så snakke vi bedre og mer sammen, sier formann Mikkel Røsok i Frisk Asker.

Fredag møtes alle eliteserieklubbene til et møte hvor de skal diskutere norsk ishockey og blant annet om Elitehockey AS - selskap eid av klubbene - fungerer optimalt.

- Når Kløvstad var inne i forbundet var det mer kriging enn god dialog. Nå er det mer enighet, og jeg tror det er bedre for idretten. Ishockey er tross alt en liten idrett i Norge og vanskelig å utvikle. Jeg synes på tross av det at vi har kommet langt. Vi er en A-lags nasjon og ute i verden synes de det er helt utrolig, sier styreleder Tore Tomter i Storhamar.

Må bruke mindre penger
Kløvstad kritiserte også norsk ishockey for den dårlige økonomien, og på akkurat det punktet støttes han av flere klubber.

- Jeg er optimistisk når jeg ser på framtida vår. men vi må passe på å være mer edruelige når det komme til penger. Den økonomiske utviklingen i ishockey er farlig, mener styreleder Egil Willumsen i Stavanger Oilers.

- Økonomien er en brems i norsk ishockey. Der må vi alle skjerpe oss og det tror jeg vi gjør, sier Furuset-leder Stein Myhren.

Libæk har tillit
- Har president Ole-Jacob Libæk støtte i ishockey-Norge?

- Jeg tror og håper det. Jeg synes forbundet gjør en utmerket jobb og jeg håper Libæk fortsetter, avslutter Myhren.

Støtter Kløvstad: Sparta og Stjernen

Støtter ikke Kløvstad: Vålerenga, Stavanger Oilers, Lillehammer, Frisk Asker, Storhamar, Furuset

Comet kunne ikke uttale seg fordi styrelederen kun har vært aktiv i noen måneder. Lørenskog har ikke tatt telefonen.