70 tallet_680 (Foto: Ekroll, Anne Liv)
70 tallet_680 (Foto: Ekroll, Anne Liv)

Føler seg misbrukt

Wenche Myhre er blant artistene som føler seg ført bak lyset av skandalearrangør

Det var i forbindelse med den svenske superstjernen Christer Sjögrens jubileumsturné at flere tusen billetter før jul ble lagt ut for salg.

Wenche Myhre er en av mange norske kjendiser som fører seg urettferdig brukt i promoteringen av arrangementet. William Kristoffersen i Ole Ivars betegner arrangøren som en «intelligent svindler» som har forårsaket bandet store økonomiske tap.

Er du blant dem som kjøpte skandalebillettene? Lurer du på hvilke rettigheter du har og hva du har krav på? Advokat Pål Nilson stiller til nettprat. Send inn ditt spørsmål i bunn av saken.

Sjögrens triumfferd skulle gå fra Oslo i sør til Tromsø i nord, men festen kom aldri i gang, og døde ut før den krysset landegrensa.

Les også: Kaos rundt Christer Sjögrens jubileumsturné

Misbrukt
Norgesturneen ble avlyst, og mens arrangørene sitter igjen med millioner av kroner, fortviler artister og norske betalende

Arrangørene lovte folkefest med mange kjente og kjære artister, deriblant Wenche Myhre, som nå føler seg misbrukt i markedsføringen av arrangementet.

Hun er en av de mange norske artistene som sier de aldri hadde noen endelig kontrakt med arrangøren, og reagerer nå på at hennes navn ble brukt som trekkplaster av det hun karakteriserer som en «useriøs arrangør»

- Jeg ble brukt i markedsføringen uten at det forelå en endelig avtale, og det er svært beklagelig at også publikum er blitt skadelidende på grunn av denne useriøse arrangøren, sier Wenche Myhre til TV 2 hjelper deg.

Klarer ikke dekke tapet
Myhre var langt fra den eneste artisten som ble benyttet i markedsføringen. Guri Schanke, Wenche Myhre og Mia Gundersen mener at de aldri inngikk noen kontrakt med Silfverskiöld.

Elisabeth « Bettan » Andreassen og Ole Ivars takket ville først trekke seg fra arrangementet på grunn av betalingsrot. Til slutt lot bandet Ole Ivars seg overtale, noe de nå angrer på.

- Han er en intelligent svindler, sier William Kristoffersen i Ole Ivars til TV 2 hjelper deg.

Bandet hans ble oppført på spillelista før de i det hele tatt hadde takket ja til å delta.

- Store kjente navn som aldri hadde blitt forespurt om å være med sto allikevel på plakaten for å selge billetter, fortviler han.

Kristoffersen sier at bandet har tapt penger på det avlyste arrangementet - penger de ikke vil klare å tjene inn igjen.

- Vi har tapt masse penger og vil aldri klare å tette igjen de datoene i februar og mars, sier Kristoffersen til TV 2 hjelper deg.