GA SEG: Styreleder i Elitehockey AS, Bjørn Kløvstad har fått nok av norsk topphockey. Her overrekker Vålerengas spiller Lars Erik Lund  ham seriepokalen i 2007.  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
GA SEG: Styreleder i Elitehockey AS, Bjørn Kløvstad har fått nok av norsk topphockey. Her overrekker Vålerengas spiller Lars Erik Lund ham seriepokalen i 2007. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

- Samarbeidet bedre enn noen gang

Hverken ishockeypresidenten eller Elitehockey AS er enig i kritikken fra Bjørn V. Kløvstad. Men de innrømmer at de kan gjøre ting enda bedre.

VIF-formann Bjørn V. Kløvstad trakk seg onsdag kveld i protest mot hvordan hockey-Norge har utviklet seg. Han mener ishockeyklubbene drev på et høyere og mer profesjonelt nivå tidligere.

- Det var bedre økonomi i norsk ishockey for 10 år siden enn hva tilfellet er i dag, og hockeyen har ikke gått et skritt videre på de årene. Lite blikk for utvikling, få visjoner og det er de samme menneskene som sitter i lederstillinger, sier Kløvstad til TV 2 sporten.

Kløvstad mener Elitehockey AS hadde en god mulighet til å utvikle sporten, men det har de ikke klart. Det er styreleder Reider Sundt i Elitehockey AS uenig i.

- Jeg synes det har skjedd mye i forhold til de ressursene vi har hatt. Vi har satt i gang flere prosjekter og møter enn noen gang tidligere, og jeg synes grunnlaget for å utvikle sporten er mye bedre nå enn det noen gang har vært. Og vi snakker bedre sammen enn noen gang. Landslaget er også imponerende bra og jeg tror norsk ishockey har en lysende framtid, sier Sundt til TV 2 Sporten.

Vrøvl fra A til Å
Ishockeypresident Ole-Jacob Libæk støtter Sundt.

- Jeg synes situasjonen i norsk ishockey er stikk motsatt av det bildet Kløvstad gir. Vi jobber godt sammen. I forhold til både rekrutteringen, anleggene og det sportslige har det skjedd mye de siste to årene, sier Libæk.

Han mener også at norsk ishockey er åpne for nye mennesker.

- I det forbundsstyret som ble valgt sist, er det kun en som ikke er ny. Så det at vi gamlingene sitter på posisjonene er feil, fortsetter Libæk.

- Han har påvirket utviklingen selv
Sundt påpeker at Kløvstad har hatt flere sentrale verv innen ishockeyen gjennom mange år og på den måten selv vært med på utviklingen.

- Jeg er overrasket over at han trekker seg nå. Han har vært både visepresident i forbundet og formann i Elitehockey AS, og sentral i Vålerenga. Han har vært med på den utviklingen han nå kritiserer, sier Sundt.

Han understreker likevel at Kløvstad har gjort en god jobb og takker han for innsatsen for norsk ishockey.

- Kan forbedre oss
Sundt ser også at norsk ishockey har stort forbedringspotensiale.

- Kritikken får stå for hans regning. Men jeg er helt sikker på at vi kan gjøre mange ting bedre. Men jeg tror også at vi best kan påvirke innenfra og ikke utenifra, avslutter Sundt.