Anders Jacobsen  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Anders Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Hopperne kjemper om millioner

Med fem konkurranser på ni dager og snaut fire millioner i premiepenger, kan nyvinningen Team Tour i Tyskland bli en publikumssuksess for hoppsporten.

Til helgen starter Team Tour i tyske Willingen med lagkonkurranse lørdag, og individuell konkurranse søndag.

Onsdag er det individuelt renn i Klingenthal, og så blir det nye renn påfølgende helg i skiflygingsbakken i Oberstdorf med individuell konkurranse lørdag og lagkonkurranse søndag som finale.

Positive sjefer
- Dette er en nyvinning vi er positive til. Slike turneringer har vært populært lenge, og jeg tror det kan bidra til økt interesse. Dette er i utgangspunktet arrangørsteder med veldig mye publikum og interesse, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Det er først og fremst laginnsatsen som teller i disse konkurransene. Poengsummen til laget blir lagt sammen. I tillegg blir poengsummene til de to beste fra hver nasjon i de individuelle konkurransene lagt på toppen av dette. De to utøverne kan skiftes fra konkurranse til konkurranse.

Fire mill i potten
Totalt er det neste fire millioner kroner i premiepotten. For utøverne er det en premiepott på 500.000 sveitserfranc (drøyt tre millioner kroner. På toppen av dette vinner det beste laget 100.000 Euro (900.000 kroner).

Sju hoppere ble tatt ut til rennene i etterkant av onsdagens NM-renn på Lillehammer. De sju hopperne kjemper om fem plasser i den norske troppen som skal til VM i Liberec.

(©NTB)