Tid for hjem
Tid for hjem

Se den herskapelige forvandlingen

«Tid for hjem»-gjengen forvandlet en sliten stue til et herskapelig tilholdssted.

Med utsikt over til kongens slott i Bergen og to enorme rom, ble ukens oppussing på mange måter en drømmeoppussing for Kjersti og teamet hennes.

284829

Og familiens reaksjon er det ingenting å si på. De har lenge drømt om et rom de kan nye like mye som utsikten.

- Oj, oj, oj! Dette var superlekkert. Det var helt fantastisk, stråler paret og bruker lang tid på å ta inn alle detaljene.

285897


Designet

Disse rommene er store med masse vinduer og utsikt, så her tåler rommene at vi slår oss løs med sterke farger og store mønstre! Designer Kenneth Kolberg er sikker i sin sak, dermed faller valget på dyprød tapet kombinert med malte flater i samme nyanser.

Møblering vil han ellers holde ganske moderne og med rene linjer, målet er å bringe rommene til en blanding av gammel herskapelig følelse kombinert med nyere design. Det gamle herskapelige er det tapeten, overflatebegandlingen av alt listverket samt en nyanskaffet lysekrone som skal stå for. Det moderne ligger i fornyingen av peisen og møblene.

Gulvet

Vi fjerner gamle tepper, renser gulvet for alle rester og rengjør. Deretter legger vi et eksklusivt heltregulv. Gulvet er rett og slett planker av valnøtt, med not og fjær, som vi skrur fast i det opprinnelige gulvet. Selv om prosessen tar lengre tid enn å legge et vanlig parkettgulv får vi lønn for strev, - det blir et utrolig flott gulv som kler rommene og som vi vet vil vare "evig".

Taket

Einar skal lage lerretstak, det som passer seg slike stuer. I det ene rommet er den gamle strien fjernet, så her går han i gang fra bunnen, syr sammen jutestrie, stifter den fast, limer maskinpapir på strien og maler. Det andre rommet har et gammelt slapt lerretstak, her er det tilstrekkelig å restaurere det. Einar fjerner papiret og finner jutestrien brukbar, så her er det bare å lime på nytt papir og male. Og han får rett, - den gamle strien strekker seg fint igjen.

Listverk, dører og vinduer

Alt blir nøye rengjort med Malertvett, et middel som løser opp smuss og fett, basert på naturmaterialer og som er enkelt i bruk. Man vasker med en klut dynket med Malertvett og lar så tørke eller tørker av med en tørr ren klut. Man trenger altså ikke skylle.

Alt dette treverket blir malt med vannbasert maling, først grunning, deretter 2 - 3 toppstrøk i 80- glans. Denne vannbaserte malingen gir flott glansfull finish og gulner mindre over tid enn det den tradisjonelle oljemalingen gjør. Husk å bruke egnede malerkoster til vannbasert maling!

Veggene

Alle veggene blir gipset, sparklet og pusset. Vi maler i en rød farge hentet fra bnunnfargen i tapeten vi skal bruke. Dette for at eventuelle gliper i tapetskjøter ikke skal vises. Tapeten er en vakker vinyltapet fra Eijffinger som er forholdsvis enkel å tapetsere med, og som er praktisk i bruk siden den faktisk kan tørkes av med fuktig klut.

Peisen

Igjen lar vi murere ta seg av peisarbeidet. Ved hjelp av mørtel lager de en slett overflate utenpå de gule mursteinene. Fargen er mørk grå. Sokkelen maler vi sort for å få den til å "forsvinne". På deler av peiskappen monterer vi store speilfliser for å forminske inntrykket av denne 3 - 4 meter lange murkolossen.

Møblering

En enkel lys sofa og stol blir plassert i hovedstuen, vendt mot peisen. Lange lyse gardiner fra tak til gulv. I taket monterer vi et stort firkantet speil, og i sentrum på dette henges den nye lysekronen opp. Lysekronen er av tsjekkisk krystall og kommer som byggesett. For å ytterligere forsterke lysekronens effekt legges også et speil på glassbordet som står plassert midt under kronen.

Den lille stuen får beholde de møblene den hadde fra før, et lite krusedullbord med stoler i mørkt treverk.

Litt småpynt/puter og grønne planter avslutter oppussingen

Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem
Tid for hjem