Vegard Høidalen (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Vegard Høidalen (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)

Vil revurdere meldeplikystemet

Høidalen-saken kan få konsekvenser for Antidoping Norge.

Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge, tar gjerne en diskusjon om en videreutvikling av meldepliktssystemet i forbindelse med dopingsaker.

Vegard Høidalen og mange andre med ham mener at regelverket i forbindelse med meldepliktssystemet er for rigid. Høidalen ble tirsdag frikjent av appellutvalget i Norges Idrettsforbund for brudd på nettopp meldeplikten.

- Er systemet for rigid?

- Vi ønsker en diskusjon om en videreutvikling av regelverket både internt, nasjonalt og internasjonalt velkommen, men selve prinsippet om et meldepliktssystem kan vi ikke komme unna om vi vil ha et effektivt kontrollsystem som skal sørge for en ren idrett, sier Solheim til NTB.

- Et meldepliktssystem er nødvendig om vi ønsker å kontrollere utøvere utenfor konkurranser, sier Solheim som understreker at regelverket er fastsatt av Det internasjonale antidopingbyrået (WADA).

Solheim mener at saken mot Høidalen ble ført etter det gjeldende regelverket.

- Saken mot Høidalen ble kjørt etter de samme reglene som gjelder i det offentlig systemet. Vi i administrasjonen mente det ble gjort et regelbrudd, og saken ble lagt fram av en påtalenemnd for et domsutvalg. Domsutvalget mente også at det ble gjort et regelbrudd, men det mente ikke appellutvalget og det forholder vi oss til, sier Solheim.

(©NTB)