Jan Derek Sørensen.  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Jan Derek Sørensen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Sørensen bekymret for Bodø/Glimt

Jan-Derek Sørensen ser signaler i Bodø/Glimt-troppen som bekymrer ham.

Nylig tapte Glimt 2-3 mot førstedivisjonslaget Alta.

- Tapet kan ikke bortforklares med tunge treninger i forkant. Med at vi har tunge bein. Med at reiseopplegget var sånn og sånn, eller ved at vi spiste for tidlig eller for seint. Jeg bare minner om at enkelte av Altas spillere møtte opp 55 minutter før kampstart, fordi de måtte gjøre seg ferdig på jobb først, sier Sørensen til Avisa Nordland.

Sist sesong var Bodø-laget en stor, positiv overraskelse i eliteserien. Det nedrykkstippede laget overrasket mange med sin fjerdeplass.

- Forrige sesong var vi gode delvis fordi samtlige spillere hadde en viss angst for å rykke ned. Den var med på å bidra til at vi maktet å ta ut det siste lille ekstra i de kampene som sto og vippet. Vi maktet å vinne de viktige duellene, og vi maktet å ta de viktige poengene. Vi snakker om svært små marginer her. Disse tingene er ikke lett å oppdage på trening. Jeg føler likevel at denne angsten, som jeg mener er så utrolig viktig, ikke er til stede akkurat nå, påpeker Glimt-kapteinen.

Sørensen mener gultrøyene må sikte seg inn mot å berge plassen raskest mulig i 2009-sesongen.

- Jeg tenker på troppen og laget som helhet og ikke på enkeltspillere. Vi må klare å gjenskape innsatsen fra forrige sesong. For oss handler det også kommende sesong om å berge plassen i eliteserien. Jo tidligere i sesongen plassen er berget, jo tidligere kan vi senke skuldrene og gå på banen bare for å vinne. Ikke fordi vi må, men fordi vi vil, sier den tidligere Vålerenga-spilleren. (©NTB)

tv2sporten.no følger fotball.