Christian Kalvenes  (Foto: Malcolm Couzens/AP)
Christian Kalvenes (Foto: Malcolm Couzens/AP)

- Hadde vært kjekt å spille på Emirates

For fjerde gang denne sesongen slo Christian Kalvenes og Burnley et Premier League-lag ut av cupen. I neste runde venter trolig Arsenal.

Burnley - West Brom 3-1

Burnley er Premier League-dödaren over noen i de engelske cup-turneringene denne sesongen. I ligacupen måtte Fulham, Arsenal og Chelsea gi tapt før Championship-klubben gikk på et hårfint tap i semifinalen mot Tottenham.

I FA-cupens 4. runde sikret Burnley omkamp mot West Brom, og hjemme på Turf Moor sørget Christian Kalvenes og co. for nok en cupskrell.

- Det er veldig kjekt og veldig motiverende. For klubben sin del blir det lagt merke til i England. Det blir mer lagt merke til enn at man kjemper om playoff i Championship og klubben tjener penger på det. Det tror jeg er viktig i disse tider, sier Christian Kalvenes til TV 2 Sporten.

Kalvenes involvert i scoring
Det var kanskje mot spillets gang, men det var Burnley som scoret det første målet.

Like før pause endte et langt oppspill til slutt frem hos Wade Elliott, som banket ballen i mål på volley.

Burnley gikk til pause med ledelse og like etter hvilen doblet de ledelsen. I en av hovedrollene: Christian Kalvenes.

SCORET TO: Steven Thompson  (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)
SCORET TO: Steven Thompson (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)

- Jeg kom på en overlapping på kanten og fikk ballen. Jeg tok den med og banket den inn på bakerste stolpe. Der ble vel headingen blokkert, før returen ble satt i mål, forklarer Kalvenes.

Det var Steven Thompson som var frempå på returen og sørget for 2-0 til Burnley.

Thompson x 2
Det ble ny spenning i kampen da West Brom-forsvarer Gianni Zuiverloon reduserte til 2-1 etter 60 minutter, men det var Burnleys kveld.

Tre minutter før slutt kom avgjørelse. Først holdt Robbie Blake dribleshow mot West Brom-forsvaret. Så sendte han ballen til Steven Thompson, som banket inn sin andre scoring for kvelden.

- Kjekt å spille på Emirates
I 5. runde møter Burnley vinneren av oppgjøret mellom Cardiff City og Arsenal.

Kalvenes innrømmer at det hadde vært kjekt med et nytt Arsenal-møte og Burnley har allerede tatt skalpen til Arsène Wengers gutter i Ligacupen.

- Det er det samme hvem vi møter, men det er jo gøy å spille mot Premier League-lagene. Det hadde vært kjekt å spille på Emirates, det er en flott arena og en flott matte, sier Kalvenes.

- Kan dere slå Arsenal igjen?

- Vi spilte jo hjemme mot ungguttene i ligacupen, men samtidig slo vi jo Chelsea borte. Det blir veldig vanskelig om vi møter Arsenal, men vi har jo god erfaring. Man skal aldri si aldri, men det blir selvsagt veldig tøft, sier Kalvenes.

Kan Burnley slå Arsenal igjen? Si din mening i kommentarfeltet under!