VERDT MYE: Kriserammede SAS ønsker ikke å droppe Petter Northug og langrennsgutta. Kjendisene er verdt sin vekt i gull for sponsorene.
VERDT MYE: Kriserammede SAS ønsker ikke å droppe Petter Northug og langrennsgutta. Kjendisene er verdt sin vekt i gull for sponsorene.

Northug roser Skiforbundet

Tre år etter at han ble OL-vraket fordi han var ung har landslagsledelsen tatt ut tre jenter til VM som er yngre enn det Northug var da han ble vraket i 2006.

I 2006 ble det bråk da Petter Northug ble funnet for ung for OL-deltagelse i Torino. Tre år senere roser trønderen Skiforbundet for å satse på tre juniorjenter i ski-VM i Liberec.

- Hvis man er god nok er man gammel nok, sa Northug den gang.

De voldsomme reaksjonene da Petter Northug ikke fikk delta i OL kom etter at han vant alt i NM og junior-VM rett før lekene.

Likevel mente daværende landslagstrener Krister Sørgård at Northug den gang var for ung.

Tre år senere har landslagsledelsen tatt ut tre jenter til VM som er yngre enn det Northug var da han ble vraket i 2006.

- Man lærer av sine feil, gliser Northug.

Nå roser han forbundet for at de gir 19-årige Marthe Kristoffersen og de to 18-åringene Maiken Caspersen Falla og Ingvild Fulgstad Østberg sjansen i Liberec.

- Jeg tror i alle fall ikke det er skummelt at de får bli i mesterskap. Det tror jeg er inspirerende for dem. Det er artig å se at det er så mange unge som kommer opp og får prøve seg tidlig. Jeg tror det hever dem at de får mesterskapserfaring på seniornivå så tidlig.