Alvaro Santos  (Foto: FRANK PERRY/AFP)
Alvaro Santos (Foto: FRANK PERRY/AFP)

Denne måltyven er gratis

Men få opp farten, for Helsingborg jakter Álvaro Santos!

Den brasilianske angrepsspilleren Álvaro Santos har tidligere banket inn mål for både Helsingborg og FC København.

Siden 2006 har Santos, med unntak av et låneopphold i Strasbourg, spilt for Sochaux i Frankrike. Nå har imidlertid brasilianeren og Sochaux blitt enige om å avslutte kontrakten til 29 år gamle Santos.

Suksess i Sverige og Danmark
Santos scoret 35 mål på 64 kamper for Helsingborg mellom 2000 og 2003, før han dro til FC København.

Da han ankom FCK i 2003 ble han invitert til å prøve ut lokal matkunst av Ekstra Bladet. Santos fikk en rød dansk pølse, men fikk magesjau og gikk glipp av det som skulle bli hans debut.

Den dårlige starten til tross. Han ble i København i tre sesonger, og han ble klubbens toppscorer i hver av de. Til sammen scoret han 38 mål på 84 kamper for FCK.

Visstnok skal Santos være en hyggelig fyr også. I Danmark ble han kalt «Verdens Flinkeste Mand». På dansk betyr flink det samme som hyggelig.

Jaktes av Helsingborg
Santos jaktes nå av gamleklubben Helsingborg.

- Vi har forsøkt en stund og vi har ikke gitt opp ennå. Nå vet jeg i alle fall at vi ikke behøver å forhandle med en klubb om vi finner de økonomiske musklene, sier klubbens sportssjef Jesper Jansson til Fotbollskanalen.

Mens Helsingborg leter etter finansiering eksternt kan imidlertid Santos finne seg en ny klubb.

Siden Santos er kontraktsløs kan han gå til hvilken klubb han vil i verden, selv om overgangsvinduet er stengt.

- Han er fristilt fra kontrakten så det gir jo han muligheten til å spille i alle land, og han har ambisjoner om å spille på høyest mulig nivå, sier Jansson.