Xavi  (Foto: ELOY ALONSO/REUTERS)
Xavi (Foto: ELOY ALONSO/REUTERS)

Xavi med voldsom Guardiola-ros

- Om han mener noe er hvitt og du tror det er sort, så ender du også opp med å tro at det er hvitt, sier Xavi.

Semifinale i Copa del Rey: Se Barcelona - Mallorca direkte i vårt livesenter torsdag kl. 21.20

Pep Guardiolas store entusiasme og hans øye for detaljer er årsaken til at Barcelona har vært nærmest utilnærmelige denne sesongen, mener playmaker Xavi. Om han mener noe er hvitt og du tror det er sort, så ender du også opp med å tro at det er hvitt

La Liga i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

- Guardiola overfører sin lidenskap og han er så entusiastisk. Om han mener noe er hvitt og du tror det er sort, så ender du også opp med å tro at det er hvitt, sier Xavi ifølge Sky Sports.

- Veldig intelligent
Han mener Guardiolas intelligens er en del av årsaken til at «Blaugrana» er hele tolv poeng foran Real Madrid etter 21 serierunder.

SUKSESSTRENER: Pep Guardiola skrytes opp i skyene av Xavi.  (Foto: MANU FERNANDEZ/AP)
SUKSESSTRENER: Pep Guardiola skrytes opp i skyene av Xavi. (Foto: MANU FERNANDEZ/AP)

- Han er en veldig intelligent person og jeg tror det er hemmeligheten hans. Det er slik han overbeviser og motiverer deg og behandler de beste spillerne i laget, sier Xavi

- Han er veldig grundig, en perfeksjonist, og han ser spillet som ingen andre. Han kan si deg to ting, et par detaljer og så trenger han ikke si noe mer hele uken, forklarer playmakeren.

- Nå kjemper vil tilbake
Xavi mener Guardiola har snudd opp ned på viljen i laget. Der en kamp med motgang ville endt med tap forrige sesong, klarer Barcelona nå å snu de fleste oppgjørene til seier.

- Nå kjemper vi tilbake i kampene. Mot Racing for eksempel. Forrige sesong ville vi garantert tapt, men nå har laget så stor profesjonalitet og forpliktelse.

- Fikk gjøre som de ville
Xavi mener at det ble tatt for lett på ting etter at Barcelona vant Mesterligaen og La Liga i 2006, og at det var årsaken til at klubben ikke klarte å bygge på suksessen.

- Jeg tror folk fikk gjøre som de ville fordi laget allerede hadde vunnet ting, forklarer Xavi.

Tv2sporten.no følger fotball.