Hvordan går det når junkfood elsker Pål Fredrik Pedersen får veiledning fra en matshopper?  (Foto: TV 2)
Hvordan går det når junkfood elsker Pål Fredrik Pedersen får veiledning fra en matshopper? (Foto: TV 2)

Personlig matshopping

Trenger du hjelp til å handle sunne matvarer?

I flere år har det eksistert personlige shoppere. Det er innleide eksperter som guider deg rundt i butikken etter riktige og fasjonable klær. Nå er det kommet noe som heter personlig matshopping på det norske markedet. Det vil si at du kan leie deg en ekspert som kan guide deg til riktig mat fra butikkhyllene.

Betale for en matguide

Et tre timers kurs i matshopping koster 1500 kroner, og finnes per i dag kun i hovedstaden. Det innebærer at du får en guide som følger deg i butikken og forteller deg hva som er lurt å spise. Kanskje dette er veien å gå for å bytte ut sjokoladen og grandiosa-pizzaen med sunne råvarer? I tillegg er det mye triksing med pris og innhold i matvarene som vi finner i butikkene, som en matshopper kan avsløre.

Det er firmaet Fit for life som tilbyr personlig matshopping. Dette er et nystartet lite senter som spesialiserer seg på personlig trening, små gruppetreninger og kostholdveiledning i Oslo.

- Målet er å lære kunden til å handle den riktige maten og sette den sammen til et sunt alternativ, forteller markedsansvarlig i Fit for Life Andreas Tangberg.

Klarer Pål Fredrik å bytte ut den fete maten med sunn mat?  (Foto: TV 2)
Klarer Pål Fredrik å bytte ut den fete maten med sunn mat? (Foto: TV 2)
Junkman-utfordringen

Vi sendte en av våre mannlige reportere, Pål Fredrik Pedersen som er glad i junk, pizza og potetgull på en matshoppingstest - for å se om matshopperen kunne endre hans dårlige matvaner. Se på God morgen Norge i morgen tidlig - for å få med deg hvordan det går.

Se video øverst.