Northug  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Northug (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Tar vrakingen med fatning

Petter Northug jr. har ristet av seg skuffelsen etter at han fikk beskjed om at han ikke får gå sprinten i VM.

Trønderen vil konsentrere seg om de distansene han får delta i.

- Kunne kjempet helt i toppen
I går fikk Petter Northug jr. beskjeden han hadde fryktet, sprinten i VM går uten han.

- Jeg har vel forstått det en stund at det ville bli slik og har innstilt meg på det. Men jeg vet jo at om jeg hadde fått sjansen så kunne en topplassering vært innen rekkevidde, sier Northug til TV 2 Sporten.

- Er du skuffet over vrakingen?

- Nei. Vi har mange gode rene sprintløpere og jeg forstår godt at ledelsen fant det vanskelig å la meg gå på bekostning av de fire som er uttatt til løpet. Det blir nok av løp der jeg kan bite fra meg, sier Northug.

Går sprint i Italia
13. februar stiller han til start under den siste WC-sprinten før VM i Liberec. Northug ser på det som en gjennomkjøring før alvoret starter.

- Jeg trenger en god gjennomkjøring. Selv om målet er å gå fort både i sprinten og på 15 kilometer klassisk i Valdidentro passer de først og fremst som en del av oppladningen til VM. Etter en ganske rolig treningsperiode i høyden skal det bli godt å konkurrere igjen, sier trønderen.

Men selv om Northug skulle vinne sprinten i Italia står landslagsledelsen fast på uttaket av de fire som har fått beskjed om at de skal gå i VM.

- Vi ville ikke bruke det siste rennet før mesterskapet som uttak til distansen. Derfor har Ola Vigen Hattestad, Tor Arne Hetland, Johan Kjølstad og John Kristian Dahl allerede fått beskjed om at de er de utvalgte, sier sportssjef Åge Skinstad til TV 2 Sporten.