eksotisN (Foto: Jostein Olseng)
eksotisN (Foto: Jostein Olseng)

Færre eksotiske reisemål

SAS må fram med sparekniven og kutter derfor i reisetilbudet

Finanskrisen herjer flyselskapet som nå trues av konkurs. Flygiganten må stramme inn der de det kan, og SAS må nå satse mer på lønnsomme fortetningsreiser enn fritidsreisetilbudet, melder E24.no.

Les også:
SAS kansellerer over 100 avganger
Les dette før du reiser!

Mindre eksotisk, mer business
Selskapet fekter nå med den berømte sparekniven for å overleve, og hele 40 prosent av rutenettet har nå blitt kuttet.

Konsernet regner med å spare 800 millioner svenske kroner ved kutte i fritidsreisetilbudet og satse mer på mer lønnsomme forretningsreiser.

- Et fly har alle typer reisende. Et fly til Alicante vil alltid være fullt, men det stemmer at vi må kutte ned på mer marginale reisedestinasjoner, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til TV 2 hjelper deg.

SAS har som følge av få bestillinger allerede kansellert en rekke avganger til USA og Asia denne vinteren. Les mer om dette her.

Knut%20Morten%20JohansenN
Knut%20Morten%20JohansenN

Satser på det trygge
Informasjonssjefen sier til TV 2 hjelper deg at den pågående finanskrisa har forankret seg hos norske reisende på den måten at folk satser på det trygge - Mallorca og Kanariøyene fremfor fjerne destinasjoner. I tillegg har folk reist mye, men ikke langt.

- Trafikkstrømmene til tradisjonelle stedene vil bestå. Vi må satse på de reisene som tar full kapasitet, sier informasjonssjefen.