Gruppe bilde korslaget
Gruppe bilde korslaget

Om Det store korslaget

Glem alt du vet om korsang, og gjør klar for «Det store Korslaget».

I «Det store korslaget» får syv kjente norske artister den tøffe utfordringen å lede et amatørkor fra sine respektive hjembyer til seier i en storslått og rocka korkonkurranse som ikke ligner noe du har sett tidligere.

Konkurransen starter med at de syv artistene returnerer til stedene de vokste opp. Her skal de sette sammen et kor bestående av 20 personer, som de skal trene og coache - forhåpentligvis helt frem til den store finalen.

Premien går til et godt formål

Målet er å slå ut de seks konkurrentene gjennom syv uker med intens musikkonkurranse foran et stort studiopublikum, og å vinne en større pengepremie som skal gå til et godt formål på deres hjemsted.

Det er seerne som bestemmer hvem som går videre i konkurransen fra uke til uke.

I finalen står to av korene mot hverandre, for å kjempe om hvem som skal bli vinneren av «Det store Korslaget».

Disse skal danne kor:

Jørn Hoel fra Tromsø er en av Norges mest folkekjære artister. Han er særlig kjent for den sentimentale låta «Har en drøm» fra 1986. I 1987 ble han kåret til Årets Spellmann, og i fjor høst ga han ut sitt første studioalbum på syv år: «På grunn av dæ».

Hanne Krogh fra Haugesund singeldebuterte allerede i 1970, men fikk sitt store gjennombrudd med Elisabeth Andreassen i duoen «Bobbysocks». I 1985 vant «Bobbysocks» den internasjonale Grand Prix-finalen med landeplagen «La det swinge». Hanne Krogh var også deltaker i fjorårets «Skal vi danse».

Samsaya fra Oslo er en indisk-norsk sangerinne og skuespiller. I 2004 kom debutalbumet «Shedding Skin», og hun har hatt roller i filmene «Villmark» og «Begravede hunder biter ikke».

Øyvind «Elg» Elgenes er fra Kristiansund. Han er mest kjent som vokalist i bandet «Dance With A Stranger», som ble stiftet i 1983 og oppløst på tampen av 90-tallet.

Venke Knutson fra Birkeland i Aust-Agder, er mest kjent for hitlåta «Just A Minute» fra 2005. Hun har gitt ut to album.

Torkjell «Toshie» Rød kommer fra Bergen, og er vokalist i det norske hardrockbandet Audrey Horne.

Øyvind «Vinni» Sauvik er kjent som den andre halvdelen av hip-hop-duoen Paperboys. Deres første album fra 2002 - «No Cure For Life» - ble belønnet med Spellemannprisen i hip-hop-klassen. De vant også en Spellemann for tredjealbumet «When Worlds Collide» i 2005.

«Det store korslaget» har premiere på TV 2 lørdag 7. mars kl 20.00.

Mer informasjon kommer etter hvert.

Bli publikum

Les alt om hvordan du kan bli publikum her.


Oslo_Airport_conference_kva
Oslo_Airport_conference_kva