Broccoli_680
Broccoli_680

Gratinert brokkoli

Godt følge til kjøtt eller fisk.

Ca 750 g fersk brokkoli

Vann, salt

Gratengsaus:

2 ss smør

2 ss hvetemel

2 dl kokevann fra brokkoli

1 dl melk

1 dl matfløte, evt melk

2 ss revet ost

1/ 2 ts salt

pepper

1/ 4 ts revet muskat

1 eggeplomme

1/ 2 dl melk

1/ 2 dl fløte evt melk

Varm stekeovnen til 225 oC.
Skyll og del brokkoli i jevnstore buketter.
Del den grove stilken i mindre biter.
Kok brokkoli og stilker i lettsaltet vann i 2-3 min.
Avkjøl i kaldt vann og la brokkoli renne godt av seg.
Legg i et smurt ildfast fat.
Ta vare på 2 dl av kokevannet til saus.
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med kokevannet, melk og matfløte.
Visp godt hele tiden.
Kok opp sausen og la den trekke 3-4 min.
Rør inn osten og smak til med salt, pepper og revet muskat.
Visp sammen eggeplomme melk og fløte og rør inn i sausen.
Hell sausen over brokkolien og stek høyt i stekeovnen i 10-15 min.

Server som en egen rett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no