Anders baasmo 2
Anders baasmo 2

-Trøndersodd og sprit i researchen

Anders Baasmo Christiansen måtte tilbringe noen dager i heisbua med trøndersodd og karsk, forteller en lattermild produsent, Brede Hovland.

Trønderbølge i norsk film

Det er kanskje litt tidlig, men Hovland er ikke i tvil om at nå kommer en ny bølge i norsk film. Film om trøndere av trøndere.

Filmen "Nord" er Anders Baasmo Christiansens første hovedrolle i norsk film. Selv er han fra Hamar er resten av teamet bak "Nord" ekte trøndere. Manuset er skrevet av Erlend Loe, regien er ved Rune Denstad Langlo og produsent er Brede Hovland.

Se en fyllessyk Anders Baasmo Christiansen i filmen her:

285666

Roadmovie

Dette er en slags roadmovie og en kombinasjon av hjemmebrent, angst og snøscooter. Filmen forteller historien om Jomar (Baasmo Christiansen) som må gi opp karrieren som profesjonell ekstremskikjører på grunn av angst og psykisk lammelse. Etter hvert får han en vernet jobb som bestyrer av en skiheis, og tilbringer dagene isolert i en trekkfull heisbu der han knasker piller og tyller i seg alkohol. Da han får vite at han har en hittil ukjent sønn i Nord-Norge, legger han ut på den 100 mil lange reisen nordover på skuter, godt forspent med en dunk hjemmebrent. Det blir hans livs viktigste reise. På turen treffer han andre mennesker som også sliter, og det viser seg at det er morsommere å slite kollektivt.

"Nord" til Berlin

Som eneste norske film er "Nord" plukket ut til å delta under filmfestivalen i Berlin. Dette innebærerer en hektisk uke for filmteamet. Premiere i Trondheim onsdag, Oslo torsdag og Berlin på fredag.