Marit Breivik, Thorir Hergeirsson  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Marit Breivik, Thorir Hergeirsson (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Breivik innstilt til mektig fotballverv

Fra håndball til fotball for Marit Breivik.

Marit Breivik er innstilt som nytt styremedlem i det innflytelsesrike Norsk Toppfotball (NTF).

Det får TV 2 Sporten opplyst fra styreleder Ernst Ravnaas.

NTF, som er interesseorganisasjonen til toppfotballklubbene, har i dag seks mannlige medlemmer. Nå har valgkomitéen innstilt Marit Breivik.

Dersom hun blir valgt på årsmøtet i mars får NTF sin første kvinne.

Begrunnelsen for å ha henne med på laget skal ifølge Ravnaas være at hun besitter en betydelig toppidrettskompetanse, og kan bidra med mye inn mot fotballen selv om erfaringene hennes er fra en annen idrett.

Marit Breivik er fra før innstilt som styremedlem i RBK.

- Vi ønsket en person med bred erfaring i fra toppidretten, og det har vi funnet i Marit Breivik. Vi ville også ha en person med erfaring fra trenergjerningen og en person med relativ fersk fotballerfaring. Det har vi funnet i Otto Ulseth og Christer Basma, forklarte leder av valgkomitéen i Rosenborg Jørgen Sørlie.

Breivik valgte nylig å takke nei til å forlenge kontrakten med Norges Håndballforbund. Tidenes mest suksessrike landslagstrener følte det var på tide med nye utfordringer.

- Jeg har holdt på med dette lenge, og det har vært utrolig inspirerende. Men etter 15 år i samme jobb kan det være bra med et brekk. Det er uvanlig at en landslagstrener sitter 15 år i trenerstolen, sa hun til TV 2 Sporten.