Kroatiske håndballfans  (Foto: MARKO DJURICA/REUTERS)
Kroatiske håndballfans (Foto: MARKO DJURICA/REUTERS)

Dansker i kroatisk inferno

Dansk dommerpar skal lede VM-finalen mellom Kroatia og Frankrike.

Se bronsefinalen og finalen på TV 2 Zebra eller i vårt livesenter fra kl. 14.50

Det internasjonale håndballforbundet har satt opp det danske dommerparet Per Olesen og Lars Ejby Pedersen i ettermiddagens VM-finale mellom Kroatia og Frankrike. Både dommerparet og Frankrike kan vente seg et enormt trøkk fra 15 000 elleville kroatiske fans på tribunen i Arena Zagreb.

Til VM i tolvte time
Olesen og Ejby Pedersen dømmer i sitt andre VM, men de var egentlig ikke tatt ut blant de opprinnelige 16 par med pipeblåsere som fikk VM-billett.

Danmark hadde allerede et par, Martin Gjending og Mads Hansen, inne i varmen. Rett før VM måtte det svenske paret, Rickard Canbro og Mikael Claesson, kaste inn håndkle på grunn av sykdom.

Da gjorde det internasjonale håndballforbundet noe så sjeldent som å ta ut enda et dommerpar fra en nasjon som allerede hadde et par på listen. Uansett er dette en fjær i hatten til den danske dommerstanden.

Så gjenstår det å se om Per Olesen og Lars Ejby Pedersen klarer å stå i mot det som helt sikkert kommer til å arte seg som et kroatisk inferno fra tribunen i Arena Zagreb. Avkast på VM-finalen er kl. 17.30.