Solveig Gulbrandsen  (Foto: HOANG DINH NAM/AFP)
Solveig Gulbrandsen (Foto: HOANG DINH NAM/AFP)

Gulbrandsen bekymret over mange nye

Solveig Gulbrandsen er skeptisk til den høye gjennomtrekken av spillere på kvinnelandslaget i fotball.

Estepona/Bergen (TV 2 Sporten): Av 22 spillere som var med i fotballjentenes OL-tropp til Beijing, er bare ni igjen på dagens landslag. Sagaen om de fem Røa-jentene som trakk seg er velkjent. I tillegg har Ane S. Horpestad lagt opp, og både Isabell Herlovsen og Elise Thorsnes mangler på grunn av skade.

LES OGSÅ: Norge tapte 1-5

- Ting har skjedd i det laget her som kanskje ikke er helt gunstig, men akkurat nå føler jeg at vi har en kjempegiv og jeg har hatt det kjempegøy på denne samlingen, sier Solveig Gulbrandsen til TV 2 Sporten.

- Det er aldri bra å skifte mange spillere på en gang, det er et poeng i det. Vi er ikke så mange gamle igjen, men det blir bra å få inn ny sprut, bekrefter Ingvild Stensland.

Medalje er målet
Landslagssjef Bjarne Berntsen vil ikke fire på medalje-ambisjonene i sommerens EM-sluttspill selv om halvparten av dagens landslagstropp er byttet ut siden august.

- Målsettingen for det norske kvinnelandslaget er alltid å ta medalje i mesterskap, og det er det vi skal jobbe knallhardt for å få til også i 2009, sier Bjarne Berntsen til TV 2 Sporten.

Nykomlingene teller ned
De mange ferske fjesene som er med landslaget til Spania er optimistiske med tanke på sesongen og fremtiden.

- Vi har en lang vei å gå. Men det er 206 dager igjen til EM, og vi jobber hver dag, sier Røas Hedda Strand Gardsjord til TV 2 Sporten.

- Jeg synes vi har et veldig spennende lag med masse spisskompetanse på mye forskjellig, avslutter Trondheim-Ørns Solfrid Andersen.