Chelsea's Frank Lampard  (Foto: DYLAN MARTINEZ/SCANPIX)
Chelsea's Frank Lampard (Foto: DYLAN MARTINEZ/SCANPIX)

Her ville Lampard bort

Hatet Chelsea etter morens død.

Premier League direkte i TV 2 Sportens livesenter lørdag: Man. City - Stoke (13.45) | Arsenal - West Ham | Villa - Wigan (16.00) | Bolton - Spurs | Fulham - Portsmouth | Hull - West Brom | Boro - Blackburn | Man United - Everton (18.30)

Søndag: Liverpool - Chelsea (17.00)

I et portrettintervju med Daily Mail innrømmer Chelsea-stjernen Frank Lampard at han seriøst vurderte et klubbytte etter morens tragiske død i 2008.

Taklet ikke tapet
Pat Lampard måtte gi tapt for kreften mellom de to Mesterliga-semifinalene mot Liverpool i april i fjor, noe som utløste kraftige føleleser hos sønnen.

På banen dediserte Lampard sitt straffemål til moren, samtidig som lagkameratene holdt opp en drakt med «Pat» påskrevet.

MARKERING: Chelsea spillerne hedrer Frank Lampards avdøde mor Pat Lampard.  (Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP)
MARKERING: Chelsea spillerne hedrer Frank Lampards avdøde mor Pat Lampard. (Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP)

Taklet ikke London
Chelsea gikk videre, men få visste at Lampard samtidig ønsket seg bort fra klubben.

- På et tidspunkt forrige sommer så jeg meg om etter en annen klubb. Jeg maktet bare ikke å akseptere tanken på å spille for Chelsea uten å se opp på mamma på tribunen. Selv nå er det et stort hull i livet mitt og noe jeg sliter med å håndtere, sier Lampard jr.

Og fortsetter:

- Vi gjorde så mye sammen. Gi drakk te ved Harrods, spiste på restauranter, men plutselig var det butikker jeg ikke lenger kunne gå inn i. Jeg tenkte: «Jeg kan ikke leve som dette; jeg må bort fra London», sier en ærlig Lampard.

Feil vei å gå
Likevel mener landslagsstjernen at morens død gjorde ham til en bedre spiller. På kort sikt.

- Forrige sesong gikk jeg tåkelagt. Jeg klarte ikke å tenke på annen (enn døden til min mor) og merkelig nok gjorde det meg til en bedre spiller. Jeg fokuserte bare på en ting, og unngikk berg-og-dalbaner formmessig, sier Larmpard.

Derfor lot han også tilbudene ligge - og signerte i stedet en ny femårskontrakt med The Blues.

- Svaret var ikke å flytte på seg. Jeg har respekt for Inter Milan, det er en stor klubb og alle vet hva jeg tenker om José Mourinho. Men jeg hadde flyttet av feile årasker. Jeg hadde flyttet på grunn av mamma, sier Lampard.

tv2sporten.no følger engelsk fotball

Chelsea møter Liverpool til gigantkamp i Premier League søndag. Med Lampard sentralt på banen.