Cardiff (Foto: IAN KINGTON/AFP)
Cardiff (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Sett pengene på formlagene

To formsterke lag fra Championship får tillit på lørdagens dobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 31. januar, frist kl. 15.55:
51 Cardiff-Nottingham Forest H 1,65
55 Southampton-Swansea B 2,15

Totalodds: 3,55

Ny hjemmeseier på Ninian Park
Cardiff holder sin solide form. De er nå oppe på fjerdeplass på tabellen etter den komfortable 2-0-seieren borte mot Coventry onsdag. Arsenal fikk føle hvor vonde de er å slå på Ninian Park i 0-0-kampen i FA-cupen forrige helg, i en kamp hvor Cardiff var nærmest seieren. McNaughton (f) og Ledley (m) fikk noen smeller sist, men manager Dave Jones regner med at de blir klare til dette oppgjøret.

Nottingham har hevet seg klart under sin nye manager Billy Davies, og kommer fra fire strake seirer i serien. De måtte dog kjempe hardt for poengene i 2-1-seieren hjemme mot et Wednesday med ti mann i midtuken. Boss Davies har en del bekymringer foran dette oppgjøret. Spissene Tyson og Earnshaw fikk begge smeller sist og er usikre, det samme er Breckin (f) og Cohen (m). Anderson (m) blir ikke klar.

Cardiff fortsetter å imponere, og har vært bunnsolide hjemme på Ninian Park i det siste. Et noe skadeplaget Nottingham får det tøft, og hjemmeseieren spilles.

Swansea jakter sin sjette strake seier
Southampton kom tilbake til 2-2 og ett poeng borte mot Norwich tirsdag. Det hjalp imidlertid lite på tabellplasseringen for nestjumboen, som fortsatt har tre poeng opp til trygg grunn. Det er først og fremst foran sine egne Saints har sviktet denne sesongen, med kun en seier på 14 hjemmekamper. Surman (m) og Paterson (a) er tilbake fra karantener, Holmes (m) er ute, mens Schneiderlin (m) må testes.

Swansea er det store formlaget i Championship for tiden. Siktet er nå innstilt mot playoff, som bare er tre poeng unna. Formsterke Preston ble feid over med 4-1-seier tirsdag, og det var den fjerde strake seieren i serien. Forrige helg imponerte de også i FA-cupen med 2-0-seier borte mot Portsmouth. Noen mannskapsskjær i sjøen er det for manager Roberto Martinez foran dette oppgjøret. Pratley (m) og Dyer (m) er ute, mens Allen (m) må testes.

Swansea imponerer på de fleste fronter for tiden, og vi tror de tar sin sjette strake seier på St. Marys til godkjente 2,15.

Vurdert av Tage Barstad og Magnus Wattne