John Pelu (Rosenborg)  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
John Pelu (Rosenborg) (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Pelu i form for RBK

John Pelu var Rosenborgs beste mot Krilja, og kom på scoringslisten.

Krilja Sovetov-Rosenborg 1-1 (6-5 etter straffer)

La Manga/Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborg burde ha ledet til pause på La Manga. Både Michael Jamtfall og Roar Strand hadde begge sjanser til å score på det russiske laget.

Les også: Jarstein har gått i seg selv

God Pelu
Andre omgang var ikke mer enn 54 sekunder gammel før John Pelu fikk ballen over målstreken. Spissen snappet et dårlig tilbakespill, rundet keeper og plasserte ballen i mål til ledelse 1-0.

Pelu hadde en meget god kamp på topp for RBK, i tillegg til målet hadde han gode pasninger og sjanser.

TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb var fornøyd med det trønderne viste i kampen.

- De har sett klart best ut av de norske lagene som har spilt her på La Manga, så jeg tror Hamrén er fornøyd. Spesielt med tanke på at han har Steffen Iversen og Trond Olsen i bakhånd, sier Semb.

Trond Olsen fikk spille 20 minutter som venstrekant i Rosenborgs 4-2-3-1-formasjon. Etter fire minutter kom han til sin første sjanse, men skjøt like utenfor.

Se sammendrag av kampen øverst i saken.

Straffekonk
Krilja stilte med et par kjenninger i startoppstillingen. Den tidligere chelseaspilleren Jiri Jarosik bekledde en midtstopperposisjon, mens tårnhøye Jan Koller (35) med draktnummer 89 var oppspillspunkt. Koller bemerket seg ved å irritere Rune Jarstein ved en anledning og skyte i tverrliggeren fra kort hold ved en annen.

Jarosik ordnet utligning for russerne etter 84 minutter da han headet ballen i mål på en corner.

Kampen måtte avgjøres på straffer. Den tapte trønderne etter at Kjell Rune Sellins forsøk ble reddet.

Fornøyd Hamrén
Erik Hamrén var fornøyd med lagets innsats mot russerne.

- Vi gjør en god kamp. Vi er stabile defensivt og kommer til sjanser offensivt. Men det svir at vi ikke vant. Vi skulle ha scoret på den sjansen Trond Olsen hadde, sier han til TV 2 Sporten.

- Holder dette til gull?

- Vi har vært gode så langt i år, men vi må være stabile i ti måneder for å ta gull, men det er ambisjonen vår, sier Hamrén.

Tv2sporten.no følger fotball.