drap_haugenstua2 montasje (Foto: TV 2/Scanpix)
drap_haugenstua2 montasje (Foto: TV 2/Scanpix)

Leter etter drapsvåpenet

Politiets teknikere har i hele dag saumfart boligblokken i Oslo hvor en 48-åring ble funnet drept torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var torsdag ettermiddag meldingen kom om at familiemedlemmer hadde funnet Geir Stene (48), død i morens leilighet på Haugenstua i Oslo.

Teknikere fra politiet har fredag jobbet med å sikre spor inne i og utenfor leiligheten som ligger i en boligblokk i Groruddalen.

Ukjent drapsmann

På en pressekonferanse klokken 12 fredag, orienterte politiinspektør Hanne Kristin Rohde pressen om drapet.

- Sånn saken står nå er det et drap med ukjent gjerningsmann. Vi har ikke kontroll på drapsvåpenet og leter etter det, sier Rohde.

Geir Stene ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo.  (Foto: Bjørn Carlsen / TV 2)
Geir Stene ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo. (Foto: Bjørn Carlsen / TV 2)

En bil fra Oslo-politiets krimtekniske avdeling har stått parkert utenfor inngangen til boligblokken fredag. Siden drapet ble oppdaget torsdag ettermiddag, har krimteknikere arbeidet på åstedet.

Politiet oppfordrer alle som har vært sammen med, eller sett Geir Stene helt tilbake til forrige helg. Etterforskerne utelukker ikke at drapet kan ha blitt begått tidligere denne uken.

Hørte lyder fra leiligheten

Inne i oppgangen har politiets teknikere jobbet med å sikre spor.

Politiet har også foretatt en rundspørring i området. Naboer har registrert lyder fra leiligheten.

Også funn på åstedet tyder på at det har vært kamp. Naboer har fortalt til politiet at det ble hørt bråk fra leiligheten på mandag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politiets teknikere gjør undersøkelser ved inngangen til leiligheten hvor Geir Stene ble funnet drept på Haugenstua i Oslo. (Foto: Bjørn Carlsen / TV 2)
Politiets teknikere gjør undersøkelser ved inngangen til leiligheten hvor Geir Stene ble funnet drept på Haugenstua i Oslo. (Foto: Bjørn Carlsen / TV 2)

Drept inne i leiligheten

Den drepte 48-åringen hadde ikke selv adresse i leiligheten hvor han ble funnet. Stene er bosatt på Nesodden men hadde oppholdt seg i sin mors leilighet på Haugenstua i noen dager. Moren er på reise i utlandet.

Politiet mener at drapet fant sted inne i leiligheten. Nå ønsker de å komme i kontakt med vitner som har sett den drepte 48-åringen den siste uken.

- Åstedet bærer preg av kamp. Det er også sikret spor utenfor leiligheten, sier Hanne Kristine Rohde, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Politiet har ennå ikke klart å fastslå når drapet ble begått. Det er også en av grunnene til at politiet har offentliggjort både navn og bilde på den drepte.