FØRSTE STEG: Zoom kan være første skritt på vei mot en strålende karriere.
FØRSTE STEG: Zoom kan være første skritt på vei mot en strålende karriere.

Årets beste rockeband

Alle band klare til Zoom-finalen. Hvem kommer til å bli Norges neste store rockeband?

Zoom er en årlig konkurranse for usignerte rockeband fra hele landet. Konkurransen har blitt avholdt årlig siden 1996. Første og andreplassen vinner en norgesturne på over 20 spillesteder, blant annet på By:Larm. Turneene har sparket i gang flere lysende musikkkarierer, og blant tidligere vinnere finner vi Ida Maria, Heroes and Zeroes, Silver og Surferosa.

FINALE: Etter delfinaler over i hele Norges vidstrakte land finner finalen sted på Garage i Oslo.
FINALE: Etter delfinaler over i hele Norges vidstrakte land finner finalen sted på Garage i Oslo.

Delfinaler har vært i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø, og finalen holdes på Garage i Oslo 3. og 4. februar. Fra delfinalene rapporteres det om et eksepsjonelt høyt nivå i år, og det er stor spenning til hvem som kommer til å gå av med seieren på onsdag. Finalistene er:

Kvelertak - Stavanger.

Hardt band, beskrevet av lokalpressen som «Catchy and immediate, unpretentious and fun, yet brutal and totally super-necro, black metal- and thrash-inspired punk rock, with a pop-oriented approach.»

Evan seleven - Kristiansand.

Evan Seleven har spilt sammen siden 2006, og er et relativt ferskt band. De beskriver musikken sin som «The music sounds like summer and icecream, it..s pretty hot.»

Merlin - Oslo.

Merlin er et Punk--- band og beskriver musikken sin med dette forstyrrende bildet: «Vi er i en dunkel bakgate i New York under den kalde krigen, det er høst og kaldt. I lyset fra en gatelykt skimter man Henry Mancini i en absurd russisk tango med Danny Elfman. Dansen akkompanjeres av en musikalsk symbiose mellom Queens of The Stoneage på speed og Arctic Monkeys på syre».

Norma sass - Oslo.

Norma Sass er et rent jenteband beskrevet som en forfriskende kvintett av pop-indianere med wigwam i Oslo.

Bad County Officials - Tromsø.

BCO spiller country med tradisjonell rockeorkesterbesetning.

Lyd - Bergen.

Lyd er nok et jenteband som presenterer seg med artistnavnene Feelbad Bente, Dixie Dive, Berta Flurp og Ekkofisk. Flere har slitt med å sjangerbestemme dem, men alle er enige i at de spiller raskt, rått og med attitude.

Pelbo - Trondheim.

Pelbo ble dannet i 2006. Bandet beveger seg mellom pop, rock, jazz og worldmusikk.

Sleggemarks favoritt

Asbjørn Slettemark, musikkanmelder og programleder på Pyro på P3, har en klar favoritt:

- Kvelertak er et bra band som vi har spilt mye på både Pyro og P3. De spiller aggresiv, sint musikk, men er samtidig fengende og morsomme, sier han.

Se flere godbiter på waschera.no