Rio Ferdinand (Foto: KIM LUDBROOK/EPA)
Rio Ferdinand (Foto: KIM LUDBROOK/EPA)

Rio: - Harmoni er gull verdt

Rio Ferdinand roser Sir Alex Fergusons evne til å få spillerne til å fungere sammen.

Følg Premier League i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Toppscorer

Manchester United-kaptein Rio Ferdinand mener at Sir Alex Fergusons evne til å få spillere fra forskjellige kulturer til å fungere sammen, er i ferd med å føre klubben til hele fire titler denne sesongen.

Rio har beskjedent nok tenkt til å vinne Premier League, Mesterligaen, FA-cupen og Ligacupen. Old Trafford-laget er allerede klubbverdensmestere.

15 nasjonaliterer
United har muligheten til å skaffe seg en luke på fem poeng i toppen av ligaen med seier mot Everton på lørdag. Liverpool får besøk av Chelsea på søndag.

Skulle Ferguson føre laget sitt til topps i ligaen denne sesongen, vil han gjøre det med flere utlendinger i stallen enn klubben har hatt noensinne. Spillere fra hele 15 nasjoner er i United-troppen.

 Sir Alex
  Ferguson (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Sir Alex Ferguson (Foto: ANDREW YATES/AFP)

United har spillere fra Brasil, Angola, Frankrike, Nederland, Argentina, Bulgaria, Portugal, Serbia, Sør-Korea, Canada, Polen, Irland, Wales, Skottland og England.

Hvor viktig er det at det er harmoni i en klubb? Si din mening nederst i saken

Språklige utfordringer til tross, Ferdinand insisterer på at det aldri har vært et problem i Manchester-klubben.

Godt eksempel
- Det hender at vi må rope ut: Engelsk! Dette er en engelsk klubb og vi skal primært snakke engelsk. Men vi setter stor pris på å ha spillere som snakker spansk eller portugisisk. Vi har et herlig miljø, sier Ferdinand ifølge Manchester Evening News.

- Vi har det fint sammen. Vi spiser sammen og reiser sammen. Ingen har problemer med at noen ser annerledes ut.

Midtstopperen mener at United er det perfekte eksempel på at mennesker fra forskjellige land og kulturer kan jobbe sammen.

Carlos Tevez (Foto: YOSHIKAZU TSUNO/AFP)
Carlos Tevez (Foto: YOSHIKAZU TSUNO/AFP)

- Fotball er et fantastisk verktøy for å samle folk. Vi har for eksempel Patrice Evrà, Carlos Tévez og Ji-Sung Park som henger sammen. Det går knapt an å finne en trio som er mer sammensveiset. De gjør alt sammen. De andre spillerne lurer på hvordan de kan gå så godt sammen. Carlos er fra Argentina og snakker ikke engelsk. Ji-Sung er koreaner og skjønner knapt engelsk, mens Patrice er fra Frankrike og snakker dårlig engelsk. Men slik er fotballen, den fører folk sammen.

Tv2sporten.no følger fotball

- Solid forsvar
Tidligere United-keeper Tim Howard som returnerer til Old Trafford på lørdag med Everton, skryter uhemmet av sin etterfølger Edwin van der Sar.

- Edwin har vært svært bra. Han er fantastisk, men hvis du ser på forsvaret som er foran ham, så er det meget solid. De gir ikke bort mange sjanser.

Følg Premier League direkte i vårt Livesenter